

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πως η τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν προχθές, Παρασκευή (15/11), δεν παρείχε καμία ένδειξη μιας αλλαγής στη θέση του Ρώσου προέδρου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όμως υπεραμύνθηκε της απόφασής του να τηλεφωνήσει στο Κρεμλίνο.
Σε δηλώσεις σήμερα από το αεροδρόμιο του Βερολίνου, αμέσως πριν από την αναχώρησή του για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, ο Σολτς είπε πως άξιζε τον κόπο να μιλήσει με τον Πούτιν προκειμένου να διαλύσει οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις μπορεί να έτρεφε [ο Πούτιν] ότι η Δύση ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την υποστήριξή της στην Ουκρανία.
Πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επικείμενη επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, πως επίσης δεν θα ήταν καλό αν η Ουάσινγκτον είχε τακτική επαφή με τον Πούτιν ενόσω κανείς άλλος Ευρωπαίος ηγέτης δεν θα έχει.
“Η συνομιλία ήταν πολύ λεπτομερής αλλά συνέβαλε σε μια αναγνώριση ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά στις απόψεις του Ρώσου προέδρου για τον πόλεμο στην Ουκρανία — και αυτό δεν είναι καλό νέο”, δήλωσε ο Σολτς στους δημοσιογράφους.
Σχετικά Νέα
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.