

Η πανδημία του κορωνοϊού θα πρέπει να λειτουργήσει ως έκκληση για αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βγει από αυτή ισχυρότερη.
“Η σημερινή πρόκληση είναι μια έκκληση για αλληλεγγύη. Αυτό ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά επίσης ισχύει ειδικά για την Ευρώπη”, δήλωσε ο Σολτς.
Τα σχόλιά του έγιναν σε συνέντευξή του προς το Reuters, για τα οποία δόθηκε η άδεια να δημοσιευθούν σήμερα και στα οποία ο Σολτς επανέλαβε την απροθυμία της Γερμανίας να δεσμευθεί σε κάποια μορφή συλλογικής έκδοσης χρέους μετά το lockdown από το ευρωπαϊκό μπλοκ ή τους θεσμούς του.
Ερωτηθείς για το πώς η πανδημία θα αλλάξει την ΕΕ, ο Σολτς δήλωσε: “Ελπίζω ότι θα είναι ισχυρότερη, πιο ενωμένη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση”.
Ο Σολτς δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι το ερώτημα του πώς να χρηματοδοτηθεί ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης χρειάζεται “κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις”.
Ερωτηθείς εάν η Γερμανία θα στηρίξει την πρόταση σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αντλήσει έως 100 δισεκ. ευρώ κατ΄έτος μέσω της έκδοσης χρέους, ο Σολτς δήλωσε ότι πρώτα χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια.
“Όταν γνωρίζουμε πού χρειάζεται στήριξη η ανάκαμψη, τότε μπορούμε επίσης να γνωρίζουμε πόσα χρήματα χρειάζονται σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και μόνο τότε έχει νόημα να μελετήσουμε με ακρίβεια τη δομή των προγραμμάτων”, δήλωσε.
Σχετικά Νέα
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.
Η Ισπανία υπόσχεται να επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ το 2025
Για αμυντικές δαπάνες 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) φέτος έκανε λόγο ο Ισπανός.