

«Τα σχολεία άνοιξαν με το υπουργείο Παιδείας και συνολικά την κυβέρνηση, να μην ανταποκρίνονται στην ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.
«Ακόμη και κάποιες ενέργειες, όπως αυτή της διενέργειας δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, υλοποιούνται με προβληματικούς όρους, περισσότερο για το ‘φαίνεσθαι’, παρά για την ουσία. Τώρα μαθαίνουμε ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη σε αυτό το πεδίο, καθώς οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία εξαιρούνται από τον δωρεάν έλεγχο για τον κορωνοϊό», συμπληρώνει.
Αυτό σημαίνει, συνεχίζει ο κ. Σκουρλέτης, ότι όχι μόνο δεν καλύπτονται από την πλατφόρμα που έχει ανοίξει γι’ αυτό τον σκοπό, αλλά ούτε ελήφθη κάποια απόφαση από την κυβέρνηση ώστε να υποχρεώσει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να χορηγήσουν αυτά τα απαραίτητα τεστ.
«Πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας στο οποίο δεν χωρούν, ούτε η αποσπασματική προσέγγιση στην οποία μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση, ούτε η λογική της εξυπηρέτησης φίλων και ημέτερων. Στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία φοιτούν πάνω από 50.000 μαθητές. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να τους αφήσει στην τύχη τους», υποστηρίζει.
\«Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι αλλά εργαζόμενοι σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Τα συχνά τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους μαθητές δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει αμέσως μέτρα για να τα εξασφαλίσει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Πάνος Σκουρλέτης.
Σχετικά Νέα
Σωκράτης Φάμελλος: Υψώνουμε τις φωνές μας για να σταματήσει η γενοκτονία στην Γάζα
«Είναι υποχρέωση κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε ανθρώπου πάνω στη Γη να κάνει ό,τι μπορεί.
Γάζα: Βέλη κατά της κυβέρνησης για αδράνεια από την αντιπολίτευση – Π. Μαρινάκης στο ΠΑΣΟΚ: «Χρησιμοποιεί τις χειρότερες των πρακτικών των κομμάτων του άκρατου λαϊκισμού»
Για σιωπή και αδράνεια αναφορικά με την κατάσταση στη Γάζα, κατηγορεί την κυβέρνηση η.
Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ: Προανακριτική, Γάζα και συνέδριο στο «μενού» της συνεδρίασης
Η συμμετοχή του κόμματος στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την «γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας.
Π. Μαρινάκης: «Να διαχωρίσουμε την πολιτική με την ποινική ευθύνη – Το κατηγορητήριο του ΠΑΣΟΚ δεν πατά στη λογική»
«Τα Τέμπη αποτελούν ανοιχτή πληγή για τη χώρα και χρειάζεται να αποδοθεί δικαιοσύνη, χωρίς.