

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, ότι τώρα θα απαιτούν από υψηλόβαθμους Κινέζους διπλωμάτες να παίρνουν έγκριση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πριν επισκεφτούν αμερικανικά πανεπιστήμια ή πραγματοποιήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 50 ατόμων.
Η Ουάσινγκτον προχωράει στην κίνηση αυτή, αντιδρώντας σε αυτό που περιγράφει ως προσπάθεια του Πεκίνου να επιβάλει περιορισμούς στους Αμερικανούς διπλωμάτες που βρίσκονται στην Κίνα. Σε πολιτικό επίπεδο, η αντίδραση της Ουάσινγκτον εντάσσεται στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ κατά της άσκησης κινεζικής επιρροής και κατασκοπευτικής δραστηριότητας από το Πεκίνο.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το αμερικανικό ΥΠΕΞ θα αναλάβει δράση για να διασφαλίσει ότι όλοι οι λογαριασμοί της κινεζικής πρεσβείας και των προξενείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εντός αμερικανικού εδάφους, “θα είναι επαρκώς αναγνωρίσιμοι.”
Σχετικά Νέα
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό
Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στις 7:55 μ.μ. (ώρα.
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν σήμερα τουλάχιστον 77 drones
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 38 από τα 77 μη επανδρωμένα.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτό είναι το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων που θα κληθεί να εκλέξει τον διάδοχο του
Εκατόν τριάντα πέντε καρδινάλιοι, με μέση ηλικία τα 70 χρόνια, θα συγκροτήσουν το Κονκλάβιο.
Bloomberg: Ο Μπέσεντ (ΥΠΟΙΚ) περιμένει να αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ φέρεται να δήλωσε σε κλειστή εκδήλωση επενδυτών.