Σκανδαλίδης: Το ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπαίνει

Το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές βάζει ψηλότερα τον πήχη από τις ευρωεκλογές τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας, Κώστας Σκανδαλίδης, διευκρινίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ δεν θα συνεργαστεί και με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι σήμερα.

«Δεν θα μπούμε στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «θα είμαστε απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και από την άλλη μεριά θα είμαστε μια δύναμη πιστή στη στρατηγική της εθνικής συνεννόησης και της εθνικής ενότητας στα μεγάλα θέματα της επαναδιαπραγμάτευσης των πλεονασμάτων, της συνταγματικής αναθεώρησης, του εκλογικού νόμου, κάποιων μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά».

Για το αν το ΚΙΝΑΛ θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκανδαλίδης είπε: «Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα όχι, με κανέναν τρόπο».

Σχετικά με τη δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, «είτε ψηφίσεις Τσίπρα, είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής», ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε: «Ναι, γιατί ήταν ο Κ. Καραμανλής ένας συνδετικός κρίκος όλο αυτό το διάστημα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και της Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη. Είχε απλωμένο χέρι και στην κυβέρνηση με συγκεκριμένους αντιπροσώπους και στην αντιπολίτευση προφανώς».

Αλλά – συνέχισε ο κ. Σκανδαλίδης- «βλέπω τελευταία να υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καραμανλή και αντίστοιχα μια φιλία ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή που δείχνει ότι κάπως ο ένας ξεγέλασε τον άλλον, δεν ξέρω τι έγινε τελικά. Άρχισε να μιλάει ο κ. Τσίπρας μετά από τόσα χρόνια για την καραμανλική περίοδο ότι φταίει αυτή που οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση. Φαίνεται ότι αυτή η εποχή είναι εποχή αποκαλύψεων, διότι ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε ξαφνικά ότι ο Καραμανλής οδήγησε στην κρίση, πενταπλασιάζοντας το έλλειμμα και διπλασιάζοντας το χρέος. Τόσα χρόνια που κυβερνά δεν το ήξερε;».

«Η μνημονιακή ρότα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί. Εκείνο που θα μπορούσε να αποφευχθεί ήταν να δημιουργηθεί από την αρχή ένα μέτωπο αντιμνημονιακό τέτοιο, που να μας οδηγήσει σε μια κατάσταση που οδηγήθηκε τελικά και η παράταξη και η χώρα».

Σε σχέση με τον χρονικό ορίζοντα που χρειάζεται για την πλήρη αποκατάσταση της οικονομίας, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε πως «δεν υπάρχει πλήρης αποκατάσταση, αν δεν υπάρξει αλλαγή στους εξωτερικούς όρους της συμφωνίας, δηλαδή στη ρύθμιση του χρέους και στη μείωση των πλεονασμάτων. Είναι πολύ κρίσιμο θέμα αυτό για τη συνολική πορεία της χώρας και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με μία μονοκομματική αντίληψη».


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα