

Σήμερα, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναμένεται να πέσει η αυλαία της δίκης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.
Μετατροπή της κατηγορίας προτείνει ο εισαγγελέας
Το Εφετείο θα ανακοινώσει την κρίση του τόσο για τον ειδικό φρουρό που τράβηξε τη σκανδάλη, όσο και για τον συνάδελφό του του, Βασίλη Σαραλιώτη, που βρίσκεται εκτός φυλακής μέχρι την τελική κρίση της υπόθεσης.
Η απόφαση είχε προγραμματιστεί να ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο, η εμφάνιση ενός δικηγόρου, ο οποίος ενημέρωσε τους δικαστές ότι ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, έμελλε να δώσει ακόμα μια παράταση στην έκδοση της απόφασης.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό µε την εισαγγελική πρόταση, που ζητούσε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία µε άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία µε ενδεχόμενο δόλο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή.
Σημειώνεται πως ο Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, ενώ ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε µε περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου.
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.