Σημαντικές απώλειες στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με σημαντικές απώλειες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και διαθέτει κάποιες στηρίξεις, επηρεάζεται από την επιστροφή της Πειραιώς στη διαπραγμάτευση, μετά το reverse split, με τη μετοχή να έχει κλειδώσει στο limit down.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,34% στις 886,56 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.144,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 3,07% στις 574,36 μονάδες.

Σε τροχιά διόρθωσης το Χρηματιστήριο

Τα βλέμματα στην Πειραιώς
Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μετοχή της Πειραιώς, η οποία μετά την τριήμερη ανάπαυλα και το reverse split με αναπροσαρμοσμένη τιμή 4,784 ευρώ, επανέρχεται στο ταμπλό με απώλειες 29,97%. Η μετοχή έχει προσγειωθεί στα 3,35 ευρώ, με την αγορά να προσαρμόζεται ενόψει της αύξησης κεφαλαίου που θα δρομολογηθεί τις επόμενες μέρες. Στο διάστημα 21 με 23 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών στο εξωτερικό το οποίο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα παρουσιαστεί θα καθορίσει και την τιμή στην οποία θα αγοράσουν μετοχές και οι υφιστάμενοι επενδυτές.

Τεχνική διόρθωση
Μπορεί η βαρύτητα της Πειραιώς να έχει συρρικνωθεί, εντούτοις το κλίμα στον τραπεζικό κλάδο δείχνει να επηρεάζεται σήμερα. Και αυτό διότι μετά το μίνι ράλι του κλάδου, τεχνικά δεν λείπουν τα σημάδια κόπωσης, με τους εγχώριους αναλυτές να εκτιμούν ότι μια ήπια διόρθωση στις επόμενες συνεδριάσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί, προκειμένου μάλιστα να κατοχυρωθούν και κάποια κέρδη.

Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθεί και τις επόμενες μέρες το σενάριο του πισωγυρίσματος, η βραχυπρόθεσμη τάση του Γενικού Δείκτη παραμένει ανοδική, με τον κινητό μέσο των 30 ημερών να βρίσκεται στις 860 μονάδες. Εκεί είναι και το σημείο στήριξης, η διαφύλαξη του οποίου είναι το θετικό σενάριο, σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, προκειμένου να επανέλθει η αγορά στην ανοδική της τροχιά. Άλλωστε, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι επιχειρηματικές εξελίξεις, τα αποτελέσματα και οι μετοχικές αλλαγές, κρατούν επίσης το ενδιαφέρον ζωηρό.

Στο ταμπλό
Στο ταμπλό, τώρα, εκτός από το limit down της Πειραιώς, ο Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 6,72%, με τις μετοχές των ΟΛΠ και Εθνικής να υποχωρούν κατά 3,46% και 3,12% αντίστοιχα. Άνω του 2% είναι η πτώση σε Alpha Bank, Eurobank, Φουρλή και ΟΠΑΠ και άνω του 1% σε Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Jumbo και Σαράντη, με τις ΕΥΔΑΠ και Aegean να μην έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, ο Titan σημειώνει κέρδη μόλις 0,12%, ενώ η Coca Cola προσφέρει στηρίξεις με το +1,83% που σημειώνει.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα