Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές

Με μεγάλες απώλειες μπαίνουν στο νέο τρίμηνο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για δύο οδυνηρές εβδομάδες και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του μεταποιητικού κλάδου τον Μάρτιο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει βουτιά 2,4% στις 312,38 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κατρακυλά 3,2% στις 312,95 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 3% στις 4.257,96 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει βουτιά 3,6% στις 5.478,97 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,6%, ενώ ο IBEX 35 υποχωρεί κατά 2%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την Τρίτη τους Αμερικανούς πολίτες να προετοιμαστούν για “δύο πολύ, πολύ οδυνηρές εβδομάδες”.

“Θα είναι πολύ άσχημες οι επόμενες δύο ή και τρεις εβδομάδες” δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο. “Θα είναι τρεις εβδομάδες που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν”, ανέφερε, καθώς οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προβλέπουν ότι θα μπορούσαν να χαθούν από 100.000 έως 240.000 ζωές στις ΗΠΑ, με τους θανάτους να κορυφώνονται τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία των δεικτών PMI για τον κλάδο της μεταποίησης τα οποία αναμένεται να επιβεβαιώσουν την τεράστια υποχώρηση της δραστηριότητας εν μέσω των ακραίων μέτρων που υιοθετούν οι κυβερνήσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Ευρωζώνης αναμένεται να κατρακυλήσει στις 44,8 μονάδες τον Μάρτιο, αρκετά κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Σχετικά Νέα