

Ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «υπερανησυχεί» για τη διάλυση της Ρωσίας, αφού ο Ρώσος ηγέτης υποστήριξε ότι η ήττα στην Ουκρανία θα σήμαινε «απώλεια 1.000 ετών ρωσικής κρατικής υπόστασης».
Σύμφωνα με το TVP, ο Σικόρσκι απαντούσε σε μια ομιλία του Πούτιν, κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα, στην οποία υποστήριξε ότι μια νίκη της Ουκρανίας θα μπορούσε να ρίξει την αυλαία της Ρωσίας.
Η στρατηγική ήττα, υποστήριξε, θα σήμαινε το τέλος της ρωσικής «κρατικής υπόστασης».
«Σημαίνει το τέλος μιας ιστορίας 1.000 ετών του ρωσικού κράτους. Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές σε όλους», πρόσθεσε.
Αφήνοντας αιχμές κατά του Ρώσου προέδρου, ο Σικόρσκι επεσήμανε επίσης ότι ο Πούτιν έκανε λάθος σε ένα θεμελιώδες γεγονός της ιστορίας της Ρωσίας.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανησυχεί ότι η ήττα του στην Ουκρανία θα σηματοδοτήσει το τέλος 1.000 ετών ρωσικής κρατικής υπόστασης», έγραψε ο Σικόρσκι στο Χ. «Αλλά αυτοί οι φόβοι είναι υπερβολικοί. Πρώτον, η Μόσχα ιδρύθηκε μόλις το 1147».
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία επέζησε από ήττες στον Κριμαϊκό Πόλεμο, στον Ρωσοϊαπωνικό Πόλεμο στις αρχές του 20ού αιώνα, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στον πολωνοσοβιετικό πόλεμο το 1920, στο Αφγανιστάν και στον Ψυχρό Πόλεμο.
«Μετά τις αυτοκρατορίες, τα εθνικά κράτη μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν», συνέχισε ο Σικόρσκι.
Σχετικά Νέα
Γουιάνα: Επιθέσεις ενόπλων στα σύνορα με τη Βενεζουέλα
Οι αρχές της Γουιάνας έκαναν λόγο την Πέμπτη 15/5, για επιθέσεις «ενόπλων με πολιτικά».
Γάζα: Τουλάχιστον 120 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Η πολιτική προστασία καταμέτρησε 120 νεκρούς την Πέμπτη 15/5, από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην.
Μεξικό: Έρευνα για τη δολοφονία της 23χρονης influencer την ώρα που έκανε live στο TikTok
Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Μεξικού διερευνά τη δολοφονία της 23χρονης influencer Βαλέρια Μάρκες, η οποία.