Shell: Απότομη πτώση των κερδών το α’ τρίμηνο

Απότομη πτώση στα κέρδη του πρώτου τριμήνου κατέγραψε η Shell καθώς ήταν μια περίοδος χαμηλών τιμών για το αργό πετρέλαιο.

Ο βρετανικός πετρελαϊκός γίγαντας ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 5,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 5,09 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα αντίστοιχα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο του 2024 είχαν διαμορφωθεί στα 7,73 δισ. δολάρια.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τα κέρδη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών συνεχίζουν να μειώνονται από τα ιστορικά υψηλά του 2022. Οι αδύναμες προοπτικές για τις αγορές πετρελαίου, η πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου και η ταχέως μεταβαλλόμενη εμπορική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν κλονίσει το επενδυτικό κλίμα τους τελευταίους μήνες.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία ανακοίνωσε ένα ακόμη πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αναμένει να ολοκληρωθεί τους επόμενους τρεις μήνες.

Σηματοδοτεί το 14ο συνεχόμενο τρίμηνο με επαναγορές τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Wael Sawan, περιέγραψε τα κέρδη ως “ένα ακόμη σταθερό σύνολο αποτελεσμάτων”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα