

Στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Σερβία, όπου τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 4.994 νέα κρούσματα, ενώ απεβίωσαν 24 ασθενείς. Το 50% των νέων κρουσμάτων εντοπίζονται στο Βελιγράδι.
Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και δεν γίνεται πλέον εισαγωγή ήπιων περιστατικών. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.963 ασθενείς, εκ των οποίων οι 179 είναι διασωληνωμένοι.
Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού, ότι η πληρότητα στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας αγγίζει το 100% και οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες πόλεις τις Σερβίας. Ανακοίνωσε ότι το πρώτο μισό του μήνα Δεκεμβρίου θα μπουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού δύο καινούργια Covid νοσοκομεία, στο Βελιγράδι και το Κρούσεβατς, που άρχισαν να κατασκευάζονται τον Ιούνιο και διαθέτουν 1500 κλίνες εκ των οποίων οι 400 θα είναι ΜΕΘ.
Ο Βούτσις ανέφερε ότι πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν στη χώρα ίσως και ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό χωρίς να διευκρινίσει ποιο εμβόλιο θα προμηθευτεί η Σερβία.
Από σήμερα στην Σερβία άρχισαν να ισχύουν τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση της νόσου Covid-19. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων (εμπορικά, εστιατόρια, καφετερίες, κέντρα διασκέδασης) μέχρι τις 9:00 η ώρα το βράδυ. Η κυβέρνηση της Σερβίας απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικού αποκλεισμού για οικονομικούς λόγους. Η πρωθυπουργός ‘Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το ενδεχόμενο γενικού lockdown θα εξεταστεί στις αρχές Δεκεμβρίου εάν διαπιστωθεί ότι τα υφιστάμενα μέτρα είναι αναποτελεσματικά.
Στην Σερβία από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού νόσησαν 92.375 άνθρωποι και τα 1.054 απεβίωσαν.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.