Σερβία: Ανακαλεί την απόφαση της να απελάσει τον Μαυροβούνιο πρέσβη

Η Σερβία προσπαθεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Μαυροβούνιο και ανακαλεί την απόφαση της να απελάσει τον Μαυροβούνιο πρέσβη.

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γνωστοποιείται πως η κυβέρνηση της Σερβίας ανακάλεσε την απόφασή της να απελάσει τον Μαυροβούνιο πρεσβευτή στη Σερβία, Τάρζαν Μιλόσεβιτς, ύστερα από αίτημα του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξέδωσε την Κυριακή η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς.

Η Σερβία είχε δηλώσει πως ο Μιλόσεβιτς αποτελεί persona non grata το Σάββατο, ως απάντηση στην κίνηση του Μαυροβουνίου να απελάσει από το έδαφός του τον Σέρβο πρέσβη, Βλανίμιρ Μπόζοβιτς.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της Σερβίας, ο Βούτσιτς συναντήθηκε μαζί της και με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς νωρίτερα την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η ζωή είναι πιο σημαντική από τις διπλωματικές συμβάσεις» και ότι «ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τις σχέσεις με το Μαυροβούνιο».

Όπως δήλωσε η Σέρβα πρωθυπουργός, «ο πρόεδρος μας ζήτησε να επανεξετάσουμε την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, διαβουλευτήκαμε με τους εκπροσώπους των Σέρβων στο Μαυροβούνιο, οι οποίοι το υποστήριξαν. Γι ‘αυτό στη συνάντηση αυτή, αποφασίσαμε ότι η Σερβία θα αποσύρει μονομερώς την απόφασή της να απελάσει τον πρέσβη του Μαυροβουνίου από τη Σερβία».

Υπενθυμίζεται πως, το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου είχε χαρακτηρίσει τον Μπόζοβιτς persona non grata, κατηγορώντας τον για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Μαυροβουνίου και συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με τα πρότυπα της διπλωματικής υπηρεσίας.

Σχετικά Νέα