

Στον εισαγγελέα Σερρών οδηγήθηκαν σήμερα οι 9 εκ των 23 συλληφθέντων (οι άλλοι 14 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης), μετά την εξιχνίαση μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας από την ΕΛΑΣ. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας 63χρονος υπάλληλος της εφορείας αρχαιοτήτων Σερρών.
Πρόκειται για τους συλληφθέντες της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποίησε η Δίωξη οργανωμένου εγκλήματος της Βόρειας Ελλάδας για την εξάρθρωση κυκλωμάτων αρχαιοκαπήλων. Σύμφωνα με τη δικογραφία πρόκειται για τρεις ομάδες της εγκληματικής οργάνωσης, οι δύο από τις Σέρρες.
Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε παράνομες ανασκαφές, ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους, μεταξύ των χώρων που αναφέρονται στην δικογραφία είναι και ο Αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης σε κοντινή περιοχή του Τύμβου Καστά.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία να απολογηθούν. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Αστυνομίας τα τελευταία χρόνια Έχουν κατασχεθεί χιλιάδες νομίσματα αλλά κι άλλα αρχαιολογικά αντικείμενα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο διοχέτευαν είτε σε οίκους δημοπρασίας είτε σε οίκους τους εξωτερικού.
Οι αρχαιοκάπηλοι δραστηριοποιούνταν κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, τους οποίους σάρωναν και με ανιχνευτές μετάλλων. Χρησιμοποιούσαν μάλιστα και εκρηκτικά TNT προκειμένου να μπορέσουν να αναζητήσουν ευρήματα βαθύτερα στο χώμα, δίχως να υπολογίζουν τη ζημιά που προκαλούσαν στους αρχαιολογικούς θησαυρούς, αλλά και τις αρχαιολογικές θέσεις.

Σχετικά Νέα
Καλλιθέα: «Συμβόλαιο θανάτου» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία σε πυλωτή
Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο στην Καλλιθέα,.
Άγιος Παΐσιος: Η σταύρωση προηγείται πάντοτε της αναστάσεως και φέρνει νίκη
Όσοι πέρασαν πρώτα από την Σταύρωση και αναστήθηκαν πνευματικά, ζουν την πασχαλινή χαρά. «Πάσχα,.
Οι Mυροφόρες στο κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου
Μπαίνοντας στο Ιερό κουβούκλιο στον προθάλαμο όπου είναι το παρεκκλήσι του Αγγέλου, εκεί δηλαδή.
Kέρκυρα: Το έθιμο του τεχνητού σεισμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων
Το Πάσχα γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη στην Κέρκυρα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο νησί των Φαιάκων είναι.