Σέρρες: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Σε κατάμεστη αίθουσα, στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (18/11) η Τελετή Υπόσχεσης, Απονομής Πτυχίων και Προαγωγών των εθελοντών του Τομέα Υγείας και των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Σερρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο εμπλουτισμός της δεξαμενής των εθελοντών – μετά την επαρκή εκπαίδευσή τους- αποτελεί γεγονός ελπιδοφόρο αφού νέα παιδιά πέρασαν το κατώφλι του Ε.Ε.Σ με τεράστια διάθεση προσφοράς και βοήθειας στον συνάνθρωπο.

Σέρρες: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντωνίου Αυγερινού ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για την εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σερρών και τη σημασία της « Είναι μια σημαντική και ιδιαίτερης χαράς εκδήλωση γιατί στην μεγάλη οικογένεια του Ε.Ε.Σ εισέρχονται οι νέοι εθελοντές του Τομέα Υγείας και των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και ναυαγοσωστών Σερρών. Για μας οι εθελοντές είναι η καρδιά και η ψυχή, η κινητήριος δύναμη, ο κινητήριος μοχλός του Οργανισμού μας, χωρίς τους εθελοντές δεν θα υπήρχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Για μας εθελοντισμός είναι στάση ζωής , είναι προσφορά χωρίς αντάλλαγμα. Για μας δεν υπάρχουν σύνορα μόνο άνθρωποι» είπε ο κ. Αυγερινός αναφερόμενος σε δράσεις του Ε.Ε.Σ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σέρρες: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Αναφερόμενος στο Περιφερειακό Τμήμα των Σερρών τόνισε πως είναι από τα πρώτα που ιδρύθηκαν με μεγάλη προσφορά «Το τμήμα των Σερρών έχει μια μοναδική ιστορία, έχει ιδρυθεί το 1915, ήταν από τα πέντε πρώτα περιφερειακά τμήματα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα μαζί με τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Πάτρα, άρα έχει μια τεράστια διαδρομή , ιστορία και τεράστια προσφορά που δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει» σημείωσε ο κ. Αυγερινός. Εκτενή αναφορά στη δράση του Περιφερειακού Τμήματος των Σερρών έκανε η πρόεδρός του Μαρία Θεοδωρίδου καθώς και στην σπουδαία προσφορά των εθελοντών.

Σέρρες: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παρόντες στην εκδήλωση οι βουλευτές Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο πρώην βουλευτής Λευτέρης Αβραμάκης, ο δήμαρχος Ν.Ζίχνης Παντελής Ντόζης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ όμορων Νομών και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα