

Η Βουλή «ντύθηκε» μέσω προτζέκτορα με το «εμβληματικό κόκκινο χρώμα» του Ερυθρού Σταυρού, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κοινοβουλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.
Η Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού τιμάται κάθε χρόνο στη μνήμη του ιδρυτή του κινήματος, Ερρίκου Ντυνάν, και «αποτελεί ευκαιρία για την αναγνώριση της προσφοράς εκατομμυρίων εθελοντών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δρουν καθημερινά με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αυταπάρνηση, προσφέροντας ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».
Η Βουλή των Ελλήνων απέτισε «φόρο τιμής» στο «διαχρονικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των διεθνών εταίρων του, αναγνωρίζοντας τον ανεκτίμητο ρόλο τους στην ανθρωπιστική βοήθεια, την υγειονομική περίθαλψη, την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
Η Βουλή των Ελλήνων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Η Βουλή των Ελλήνων με ανακοίνωσή της τίμησε την παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων «ντύθηκε» με το εμβληματικό κόκκινο χρώμα του Ερυθρού Σταυρού, τιμώντας το πολύτιμο έργο του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.
» Η Παγκόσμια Ημέρα τιμάται κάθε χρόνο στη μνήμη του ιδρυτή του κινήματος, Ερρίκου Ντυνάν, και αποτελεί ευκαιρία για την αναγνώριση της προσφοράς εκατομμυρίων εθελοντών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δρουν καθημερινά με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αυταπάρνηση, προσφέροντας ανακούφιση στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
» Η Βουλή των Ελλήνων αποτίει φόρο τιμής στο διαχρονικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των διεθνών εταίρων του, αναγνωρίζοντας τον ανεκτίμητο ρόλο τους στην ανθρωπιστική βοήθεια, την υγειονομική περίθαλψη, την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
» Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στέκεται αρωγός και συμμέτοχος σε πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την προστασία των πιο ευάλωτων, μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας, προσφοράς και ειρήνης».
Σχετικά Νέα
-
Πάπας Λέων ΙΔ’: Συγχαρητήρια και από την Ελλάδα μέσω του πρωθυπουργού
Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προέβη σε ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό των ελλήνων πρωθυπουργών.
Αμφιλοχία: Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα για σύλληψη του πατροκτόνου, λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. δίνονται διευκρινίσεις για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας.
Κερατέα: Επεισοδιακή καταδίωξη 18χρονου – Εμβόλισε και ανέτρεψε μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες (7-5-2025) στην περιοχή της Κερατέας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..
Τέμπη: Έκθεση αποκλείει τα έλαια σιλικόνης ως αιτία της πυρόσφαιρας – Συζήτηση για την τραγωδία στο Ευρωκοινοβούλιο
Παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα η τραγωδία στα Τέμπη με ολοένα και περισσότερα στοιχεία να.