Σεισμοί στην Κεφαλονιά: Τι λέει ο Άκης Τσελέντης για τις 100 δονήσεις σε μία μόλις μέρα

Οι μικροσεισμοί στην Κεφαλονιά συνεχίζονται αμείωτοι προκαλώντας, όπως είναι φυσικό, ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.

Ήδη πάνω από 100 μικροσεισμοί έχουν σημειωθεί σε λιγότερο από 30 ώρες στην Κεφαλονιά. Το πρωί σήμερα σημειώθηκαν ακόμα δύο δονήσεις, μεγέθους 3,3 και 3,5 Ρίχτερ.

Διευκρινίσεις για τους συνεχείς σεισμούς στην Κεφαλονιά έδωσε με ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, κάνοντας λόγο για μια «πολύ έντονη μικροσεισμική δράση βόρεια της Άσσου».

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης παρουσιάζει το ρήγμα που επηρεάζεται από τις δονήσεις αυτές εξηγώντας ότι «δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου)».

 

Όπως συνεχίζει «το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη)».

Κατά τον Άκη Τσελέντη «το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατόπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη που προανέφερα» σημειώνει.

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου» τόνισε και ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις διαδοχικές δονήσεις, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε: «Φυσιολογική η σεισμική ακολουθία. Δεν ανησυχούμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα