

Συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26).
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε το πρωί στον χώρο της Συνόδου που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη, όπου έτυχε υποδοχής από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, η χώρα του οποίου φιλοξενεί τη Σύνοδο, και από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
Ακολούθως ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία στο περιθώριο της Συνόδου να έχει επαφές, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου, της Λιβύης, της Κένυας, του Κουβέιτ, και άλλους, με τους οποίους συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και που άπτονται της ατζέντας της Συνόδου.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρακολούθησε τις παρεμβάσεις των αρχηγών κρατών που μίλησαν κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών της Συνόδου.
Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στη Σύνοδο, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στη Σύνοδο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου Κώστας Καδής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο ύπατος αρμοστής της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής.
Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί στη δική του παρέμβαση στη Σύνοδο COP26.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.
ΗΠΑ: Πρός απαγόρευση ορισμένων τεχνητών χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα από τον Κένεντι
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση ορισμένων τεχνητών.
Επένδυση 50 δις δολαρίων ετοιμάζει η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche στις ΗΠΑ
Η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche προγραμματίζει να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια (43 δισεκ. ευρώ).