

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την Παρασκευή οι τιμές πετρελαίου, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τις προοπτικές για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση του αργού.
Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Μαρτίου ενισχύθηκε κατά 1,16 δολάρια ή 1,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 79,19 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερό του επίπεδο από τις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market. Στην εβδομάδα το WTI πρόσθεσε 3,1%.
Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 61 σεντς ή 0,7% στα 83,47 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερό του επίπεδο από τις 26 Ιανουαρίου. Σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 1,6%.
Μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές του πετρελαίου ήταν “αρκετά ασταθείς” το τελευταίο 5νθήμερο, εν μέρει λόγω του ισχυρού δολαρίου που τις συγκρατεί, δήλωσε στο MarketWatch ο Fawad Razaqzada, αναλυτής στο City Index και στο Forex.com.
Το δυνατό δολάριο “αντισταθμίζει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη συνεχιζόμενη παρέμβαση του OPEC+ και τις προσδοκίες ότι το οικονομικό κλίμα στην Κίνα θα βελτιωθεί τα επόμενα τρίμηνα”, σχολίασε ο ίδιος. “Εν γένει, δεν υπάρχουν πολλές αρνητικές επιρροές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου”.
Εάν το WTI καταφέρει να ξεπεράσει τη βασική αντίσταση γύρω από τα 78 δολάρια, όπου ο μέσος όρος των 200 ημερών έχει αποδειχθεί “σκληρό καρύδι” σε αυτό το επίπεδο, τότε θα μπορούσε να συνεχίσει προς τα 80 δολάρια το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο Razaqzada, προσθέτοντας ότι η στήριξη παρατηρείται μεταξύ των 85 και 75,50 δολαρίων.
Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ από τον Μάρτιο δέχθηκαν πλήγμα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο, που έφεραν πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά και άνοδο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.
Η μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ προκάλεσε “ελπίδες ότι η Fed θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων νωρίτερα,” σχολίασε η ομάδα ενέργειας της StoneX στο Κάνσας Σίτι.
Την Παρασκευή, όμως, τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να μην επιβραδυνθεί προς τον στόχο του 2% της Fed όσο γρήγορα αναμενόταν, καθώς το κόστος χονδρικής τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 0,3% διαψεύδοντας ανοδικά τις προσδοκίες.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.