

Ο πληθωρισμός της Ινδίας «σκαρφάλωσε» σε υψηλό τεσσάρων μηνών, καθώς οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν ανοδο, μεταδίδει το Bloomberg, δικαιολογώντας την διατήρηση υψηλότερων επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,69% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου στατιστικής, ποσοστό χαμηλότερο από τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων του Bloomberg που έκαναν λόγο για άνοδο 5,88%.
Τα στοιχεία συμβαδίζουν με τις προσδοκίες της Τράπεζας της Ινδίας, η οποία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες του 2023 λόγω της προσωρινής ανόδου στο κόστος των τροφίμων. Η Τράπεζα έχει προειδοποιήσει ωστόσο, ότι δεν θα επιτρέψει το άλμα στις τιμές των τροφίμων να επεκταθεί σε άλλα τμήματα της οικονομίας.
Η αύξηση των τιμών προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση Μόντι ενόψει των εθνικών εκλογών. Για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές και όρια στα αποθέματα για διάφορα προϊόντα.
Σχετικά Νέα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έληξε η πασχαλινή εκεχειρία 30 ωρών – «Όχι» του Κρεμλίνου στην παράτασή της, παρά τις πιέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής (20/4), η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, διάρκειας.
Οι Χούθι της Υεμένης μιλούν για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Σανάα που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί που απέδωσαν στις ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Σανάα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη.
Λίβανος: Ο μαρωνίτης πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι έσπασε το ισχίο του κατά τη διάρκεια της λειτουργίας
Ο επικεφαλής της μαρωνίτικης εκκλησίας του Λιβάνου πατριάρχης Μπεσάρα Ράχι, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Να μην μετατρέψει το Ελ Σαλβαδόρ σε «τεράστια διεθνή φυλακή» καλεί τον πρόεδρο Μπουκέλε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε να μην.