Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου.
Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.
Ο χαλβάς με ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:
- Καλά λιπαρά, τα οποία προστατεύουν την καρδιά και φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
- Σουσάμι περιέχει φυτικές πρωτεΐνες που δρουν προστατευτικά στους μύες και στους ιστούς.
- Παράλληλα είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε, η οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση.
- Περιέχει σε υψηλά ποσοστά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο.
- Τα συστατικά αυτά τον καθιστούν πολύτιμο αφού δυναμώνουν τα κόκαλα και θωρακίζουντην καρδιά.
- Αν, δε, τα βασικά του συστατικά είναι το σουσάμι ολικής άλεσης, τότε περιέχει σε μεγάλες ποσότητες φυτικές ίνες, οι οποίες κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα ενώ σας κόβουν την πείνα.
- Παράλληλα περιέχει στερόλες και λιγνάνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικής δράσης.
- Αλλά και ο χαλβάς που παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και ελαιόλαδο περιέχει θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στην καρδιά και στο δέρμα.
Σχετικά Νέα
-
6 σημάδια συναισθηματικής ωριμότητας στα ζευγάρια
Για να λειτουργήσει μια σχέση, πρέπει να είστε συναισθηματικά ώριμοι. Αλλά πώς ξέρετε αν.
-
ΕΟΦ: Χωρίς έγκριση κυκλοφορεί ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης
Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Νορβηγίας, μέσω του συστήματος ειδοποίησης ανάμεσα.
-
ΕΟΠΥΥ: Ποιοι εξαιρούνται από την «παρακράτηση» 1 και 3 ευρώ στις διαγνωστικές εξετάσεις
Εκτός της οικονομικής συμμετοχής με 1 και 3 ευρώ αφήνει με σημερινή εγκύκλιό του.
-
Παρβοϊός Β19: Επτά ερωτήσεις για τη λοίμωξη και οι απαντήσεις από την Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων
Σοβαρά περιστατικά λοίμωξης από παρβοϊό Β19 σε παιδιά και περιστατικά θανάτων, κυρίως σε νεογέννητα λόγω λοίμωξης της μητέρας κατά.