Σε θέση άμυνας για τις 1.200 μονάδες και πάλι το Χρηματιστήριο

Λίγα λεπτά κράτησε το θετικό του πρόσημο το χρηματιστήριο και σήμερα, με τους πωλητές να κυριαρχούν και πάλι στα τερματικά και να δίνουν το στίγμα τους σε όλο και περισσότερους τίτλους.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης παραμένει σε πτωτικό κλοιό, με τις 1.200 μονάδες να χάνονται εκ νέου και την αγορά να αναζητά στηρίξεις πλέον στα πρόσφατα χαμηλά των 1.185 μονάδων.

Από το αρχικό +0,38%, ο γενικός δείκτης σημειώνει πλέον απώλειες 0,50% στις 1.198,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Σε θέση άμυνας για τις 1.200 μονάδες και πάλι το Χρηματιστήριο
Ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,56% και βρίσκεται στις 2.914 μονάδες, όπως και ο τραπεζικός δείκτης που χάνει 0,2% στις 930 μονάδες.

Γενικότερα, οι αγοραστές δείχνουν απρόθυμοι να “μπουν” ακόμη και στις διορθωμένες τιμές πολλών τίτλων, την ώρα μάλιστα που η δημόσια προσφορά της Optima Bank συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων κεφαλαίων. Όπως μάλιστα αναφέρει το Capital.gr, το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο ανώτατο εύρος τιμών των 7,2 ευρώ, με τις προσφορές των anchor investors να φτάνουν έως και τα 7,4 ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι διαθέσιμα κεφάλαια για ελληνικά assets υπάρχουν, αλλά κινούνται επιλεκτικά.

Έτσι ο Σεπτέμβριος βαίνει προς ολοκλήρωση με πολλά χαρτοφυλάκια να γράφουν “ζημιές” για το μήνα, αλλά όχι για το έτος, αφού ο γενικός δείκτης κρατά ένα +30% σχεδόν και παραμένει υψηλά στις αποδόσεις παγκοσμίως. Άλλωστε, και η εικόνα των διεθνών αγορών αυτόν τον μήνα δεν είναι καλύτερη, με το ΧΑ να δείχνει έντονη ευαισθησία στα προειδοποιητικά σημάδια που έρχονται από το εξωτερικό.

Στο ταμπλό, Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Jumbo, Autohellas και Cenergy ηγούνται της πτώσης, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Λάμδα, Πειραιώς, Aegean, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank και Motor Oil.

Θετικό είναι το πρόσημο σε Τιτάν, ΟΤΕ, Σαράντη και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα