

Σε καραντίνα μέχρι νεωτέρας παραμένει το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου Merbabu, 16 μέλη του οποίου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Την υπόθεση χειρίζεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ το λιμενικό ενεργεί βοηθητικά.
Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, όπου έφτασε από την Τουρκία μεταφέροντας πετρέλαιο και ξεφόρτωσε στα ΕΛΠΕ.
Μέλη του πληρώματος είχαν πυρετό και αμέσως ενημερώθηκαν οι αρχές.Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενέργησε εξετάσεις στους ναυτικούς που παρουσίαζαν συμπτώματα, με αποτέλεσμα να βρεθούν 16 θετικοί στον ιό, 8 Ινδοί και 8 Φιλιππινέζοι υπήκοοι.
Το πλοίο, με σημαία Μάλτας και ελληνικών συμφερόντων, έχει συνολικά 25 άτομα πλήρωμα. Όλο το πλήρωμα αναμένεται να μεταφερθεί στη στεριά, με τους υγιείς να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, ενώ οι προσβεβλημένοι από τον ιό θα νοσηλευθούν για να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.
Το πλοίο θα απολυμανθεί ώστε να επανδρωθεί στη συνέχεια με καινούργιο πλήρωμα.
Νωρίτερα σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού εκ των οποίων τα 34 εισαγόμενα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα κρούσματα στο δεξαμενόπλοιο.
Σχετικά Νέα
Καλλιθέα: «Συμβόλαιο θανάτου» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία σε πυλωτή
Τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο στην Καλλιθέα,.
Άγιος Παΐσιος: Η σταύρωση προηγείται πάντοτε της αναστάσεως και φέρνει νίκη
Όσοι πέρασαν πρώτα από την Σταύρωση και αναστήθηκαν πνευματικά, ζουν την πασχαλινή χαρά. «Πάσχα,.
Οι Mυροφόρες στο κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου
Μπαίνοντας στο Ιερό κουβούκλιο στον προθάλαμο όπου είναι το παρεκκλήσι του Αγγέλου, εκεί δηλαδή.
Kέρκυρα: Το έθιμο του τεχνητού σεισμού στον Ιερό Ναό της Παναγίας των Ξένων
Το Πάσχα γιορτάζεται κάθε χρόνο με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη στην Κέρκυρα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο νησί των Φαιάκων είναι.