

Σε ισχύ τέθηκαν από τη Δευτέρα τα νέα αυστηρότερα μέτρα στα ελληνικά αεροδρόμια για ταξιδιώτες που φτάνουν με πτήσεις από τη Σουηδία την Τσεχία το Βέλγιο την Ισπανία και την Ολλανδία.
Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ που θα έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν.
«Το γεγονός ότι έπρεπε να κάνουμε το τεστ την τελευταία στιγμή , ήταν ενοχλητικό, αλλά είναι καλό να ξέρεις ότι είσαι αρνητικός πριν ταξιδέψεις» είπε ένας τουρίστας από την Ολλανδία.
Οι τουρίστες υποστήριξαν σε μεγάλο βαθμό τα νέα μέτρα παρά το προφανές επιπλέον κόστος.
«Το τεστ κοστίζει πολλά χρήματα. Μας κόστισε 300 ευρώ συνολικά» σημείωσε μια τουρίστρια από το Βέλγιο, με τετραμελή οικογένεια.
Κάποιοι παραπονέθηκαν όχι για τη αναγκαιότητα των τεστ αλλά για το διάστημα προειδοποίησης καθώς το μέτρο ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα.
«Δεν μου άρεσε ότι ανακοινώθηκε τόσο γρήγορα, ήταν πολύ μικρό το διάστημα . Ως προς το μέτρο συμφωνώ απολύτως και νομίζω ότι ήταν απαραίτητο, αλλά δεν αλλάζεις μέτρα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», η άποψη ενός άλλου τουρίστα από το Βέλγιο.
Εκτός από τα αεροδρόμια απαιτείται απόδειξη αρνητικών τεστ για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα δια ξηράς, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και μόνιμων κατοίκων.
Πηγή:euronews.com
Σχετικά Νέα
Συνελήφθη η γυναίκα που εμφανιζόταν ως τουριστική πράκτορας – Η απάτη με τα εισιτήρια για το Final 4 στο Αμπού Ντάμπι
Στη σύλληψη γυναίκας για συστηματική εξαπάτηση πολιτών προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η Αστυνομία..
Θρίλερ στην Κέρκυρα: Ανατροπή στην υπόθεση αυτοκτονίας 65χρονης – Στο μικροσκόπιο των Αρχών εφοριακός που φέρεται να την απειλούσε
Σε θρίλερ εξελίσσεται μια υπόθεση πυρκαγιάς σε σπίτι στην Κέρκυρα το 2019, όπου είχε.
Συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία
Διαδηλωτές αυτή την ώρα απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία, στέλνουν ηχηρό μήνυμα «να σταματήσει.
Συνελήφθη η PR που εξαπάτησε δεκάδες πολίτες υποσχόμενη ταξίδια στο Ντουμπάι
Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται η PR που εξαπάτησε δεκάδες πολίτες υποσχόμενη πολυτελή ταξίδια.