

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας, από την Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή, καθώς και οργανώσεις της αριστεράς, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά της κλιματικής κρίσης.
Μεγάλη μαθητική πορεία για την ευαισθητοποίηση εναντίον της κλιματικής αλλαγής
Με κεντρικά συνθήματα «αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα» και «σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο Σύνταγμα.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών, και πρώτα απ’ όλα των νέων και των μαθητών και μαθητριών, που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, και δηλώνει αποφασιστικά: «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».
Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Σχετικά Νέα
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας – Νεκρός 16χρονος μοτοσικλετιστής
Πάνδημη θλίψη προκαλεί στην Πρέβεζα ο θάνατος 16χρονου σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε το.
Κ. Δημογλίδου για την ανομία στα πανεπιστήμια: Η αστυνομία δε θα σταματήσει να επεμβαίνει όπου υπάρχουν ποινικά αδικήματα
Για την ανομία στα πανεπιστήμια και τον ρόλο της Αστυνομίας μίλησε στο ΕΡΤΝews η.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές
Στις φλόγες τυλίχτηκε αυτοκίνητο στις Σαράντα Εκκλησιές, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα επί της οδού.