Σε δημοπρασία για έως 1 εκατ. δολάρια το μανιφέστο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Καθώς οι αθλητές σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται  για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, ένα 127χρονο χειρόγραφο που…σκιαγραφεί την ίδρυση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, θα αναζητήσει κάποιο γερό πορτοφόλι κατά την διαδικασία της πώλησής του.

Το αρχικό μανιφέστο των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να προσελκύσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια, όταν θα  δημοπρατηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα ανακοίνωση του οίκου Sotheby’s.

Το έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από τον ιδρυτή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (1984), Πιερ ντε Κουμπερτέν το 1892, αναφέρεται στο σκεπτικό για την αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων και υποστηρίζει την αθλητική επιδίωξη, εκτός των παραμέτρων της στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Εκφωνήθηκε σε ομιλία  του για την πέμπτη επέτειο της Γαλλικής Ένωσης Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στη Σορβόννη. Εκεί ο Κουμπερτέν περιέγραψε το όραμα του για την αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, σημειώνοντας πως η άνοδος του αθλητισμού συνδέεται με άλλες νέες ιδέες, τεχνολογίες και συστήματα που προωθούν την ανθρώπινη πρόοδο και την καινοτομία, όπως το τηλεγράφημα, οι σιδηρόδρομοι και οι εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα