

Σε χαμηλότερο δύο εβδομάδων υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού, με το profit taking να ακολουθεί του πρόσφατου ράλι. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα προς τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να αντλήσουν σαφέστερες ενδείξεις ως προς το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων από πλευράς Fed.
Η τιμή του spot χρυσού υποχωρεί κατά 1,8% στα 2.355,22 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις με πτώση 2,6% στα 2.353,50 δολάρια ανά ουγγιά.
“Σίγουρα παρατηρούμε μια ρευστοποίηση των κερδών που πυροδοτήθηκε από την αδυναμία που επέδειξαν τις τελευταίες μέρες οι αμερικανικές αγορές μετοχών εν μέσω ενός παρατεταμένου sell-off,” είπε ο αναλυτής της Marex, Edward Meir.
Ο χρυσός έφτασε σε ιστορικό υψηλό των 2.483,60 δολάρια την περασμένη εβδομάδα λόγω της αυξανόμενης αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.
Ο πρώην πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, Bill Dudley, είπε ότι η Fed πρέπει να μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα σε άρθρο του στο Bloomberg την Τετάρτη, επικαλούμενος τα πρόσφατα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Οι αγορές πλέον τιμολογούν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.
Οι traders τώρα αναμένουν τα στοιχεία του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ (PCE – ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed) που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή.
Εν τω μεταξύ, οι καθαρές εισαγωγές χρυσού της Κίνας μέσω του Χονγκ Κονγκ μειώθηκαν κατά 18% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με δεδομένα του Τμήματος Απογραφής και Στατιστικής του Χονγκ Κονγκ που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, καθώς η πρόσφατη αύξηση στις τιμές του χρυσού επηρέασε τη ζήτηση.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι υποχωρεί 4,2% στα 27,77 δολάρια ανά ουγγιά, αγγίζοντας το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 11 εβδομάδων. Η πλατίνα μειώνεται κατά 1,4% στα 934,85 δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τριών μηνών, ενώ το παλλάδιο “πέφτει” κατά 2,8% στα 907,08 δολάρια.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.