

Πτωτική είναι η τάση στις ασιατικές αγορές, καθώς οι ενδείξεις για παγκόσμια ύφεση πληθαίνουν και η κρίση στο πετρέλαιο παραμένει.
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street χθες, παρά τον διπλασιασμό των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ. Η δραματική αύξηση της ανεργίας τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει φέρει τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πάνω από τα 10 εκατομμύρια.
Παράλληλα, διατυπώνονται αμφιβολίες για το αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας στην παραγωγή πετρελαίου, γεγονός που ωθεί χαμηλότερα τις τιμές, μετά το χθεσινό ράλι ανόδου.
Στο πεδίο των συναλλαγών, ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί κατά 0,75% στις 17.687,50 μονάδες.
Στο Χονγκ Κογνκ ο Hang Seng κινείται πτωτικά κατά 0,95% στις 23.059,00 μονάδες και στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει απώλειες κατά 0,63% στις 2.763,54 μονάδες με τον Shenzhen Component να βρίσκεται σε πτωτική τροχιά κατά 0,78% στις 10.099,58 μονάδες.
Ο νοτιοκορεάτικος Kospi σε αρνητικό έδαφος κατά 0,06% στις 1.723,87 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε κατά 1,68% στις 5.067,50 μονάδες.
Η αγορά εμπορευμάτων
Απώλειες άνω του 5% καταγράφουν οι δύο τύποι πετρελαίου. Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό κινείται χαμηλότερα κατά 5,41% στα 23,96 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ με πτώση κατά 5,11% στα 28,41 δολάρια το βαρέλι.
Παράλληλα, ο χρυσός κινείται με απώλειες κατά 0,51% στα 1.629,30 δολάρια ανά ουγκιά και ο άργυρος χάνει κατά 0,61% στα 14,565 δολάρια ο μετρικός τόνος.
Σχετικά Νέα
Κέρδη στο τέλος για τις ευρωαγορές
Με θετικό πρόσημο κατάφεραν να κλείσουν τελικά την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη.
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Απόφαση ΕΓΣ για τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών από το Χ.Α.
Η υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή του συνόλου των κοινών.
Χρηματιστήριο: Τραπεζικό ράλι με οδηγούς Eurobank (+6,11%) και Alpha Bank (+5,36%)
Θετική ήταν η επανεκκίνηση των συναλλαγών στη Λεωφόρο Αθηνών μετά την ανάπαυλα των αργιών.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.