

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης της Αργεντινής με τους πιστωτές φαίνεται να έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για αδιαλλαξία.
Το Μπουένος Άιρες ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί στους όρους που προσφέρουν οι πιστωτές, προσθέτοντας ότι «κάποιοι από αυτούς δεν ευθυγραμμίζονται με το πλαίσιο βιωσιμότητας του χρέους που είναι απαραίτητο για να ανακτήσει η Αργεντινή τη μακροοικονομική σταθερότητα και να σημειώσει πρόοδο προς ένα πρόγραμμα με το ΔΝΤ».
«Επιπλέον, η διαπραγματευτική διαδικασία με την επενδυτική κοινότητα έχει αποκαλύψει ότι οι απαιτήσεις των επενδυτών αποκλίνουν συχνά μεταξύ τους και δεν μπορούν να συμβιβαστούν» τόνισε η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Όπως μεταδίδει το CNBC, σύμφωνα με το euro2day.gr, η ομάδα των πιστωτών κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αργεντινής ότι «αποχώρησε από μια περιεκτική και βιώσιμη πρόταση αναδιάρθρωσης χρέους».
Η ομάδα περιέγραψε επίσης τις συνομιλίες με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης ως «αποτυχία».
Η Αργεντινή είχε δώσει διορία στους επενδυτές ως τις 19 Ιουνίου, αν και η χώρα έχει ήδη παρατείνει τέσσερις φορές τη διορία.
Στις 22 του περασμένου μήνα η χώρα της Λατινικής Αμερικής αθέτηση πληρωμή χρέους και χρεοκόπησε για ένατη φορά στην ιστορία της.
Σχετικά Νέα
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.
ΗΠΑ: Πρός απαγόρευση ορισμένων τεχνητών χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα από τον Κένεντι
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση ορισμένων τεχνητών.
Επένδυση 50 δις δολαρίων ετοιμάζει η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche στις ΗΠΑ
Η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche προγραμματίζει να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια (43 δισεκ. ευρώ).