

Στο νέο κέντρο καταγραφής προσφύγων στις Βρυξέλλες, στο οποίο φτάνουν όσοι φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Στις δηλώσεις που έκανε για την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου στο Χέιζελ, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «όσοι έχουν ανάγκη προστασίας θα τη λάβουν αμέσως».
«Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων έχει γεννηθεί μια νέα Ευρώπη. Μια Ευρώπη ενωμένη, με αλληλεγγύη, στο ύψος των υποσχέσεών της και έτοιμη να κινητοποιηθεί για να υπερασπιστεί το μοντέλο της κοινωνίας που εκπροσωπούμε και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη «μακρά παράδοση φιλοξενίας» που έχει το Βέλγιο στον «πληθυσμό που είναι θύμα της αδικίας», ενώ υπογράμμισε ότι η οδηγία της ΕΕ για προσωρινή προστασία «επιτρέπει στους Ουκρανούς και σε όλους όσοι είχαν κάνει σπίτι τους την Ουκρανία να βρουν προστασία στην Ευρώπη άμεσα».
Σχετικά Νέα
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.