

Για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο Καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, «πάμε καλύτερα, έχουμε μια σημαντική μείωση στο ιϊκό φορτίο στα λύματα στη Θεσσαλονίκη, με την εικόνα να είναι ανάλογη και στην Αθήνα».
«Είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης του ιϊκού φορτίου, η οποία θα μεταφερθεί σε φάση αποκλιμάκωσης και των κρουσμάτων», σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως στην πόλη της Θεσσαλονίκης τα κρούσματα θα φτάσουν κάτω από 400 μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Μέχρι τις 15 Δεκέμβρη, τα κρούσματα θα έχουν πέσει στα 2.000 σε όλη την Ελλάδα, ενώ όταν ο αριθμός φτάσει στα 1.000, τότε μπορεί να γίνει συζήτηση για κάποιου είδους ανοίγματος της αγοράς.
Τότε, και η εστίαση μπορεί να ανοίξει αλλά με πολλή προσοχή.
Σχετικά Νέα
Έρχονται βοριάδες, φεύγει η σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία
Η επικράτηση βορείων ανέμων στην χώρα κατά τις επόμενες ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα.
Μανώλης Καντάρης: Ραγίζει καρδιές η κόρη του 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του
Συγκινεί η κόρη του Μανώλη Καντάρη 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του στο κέντρο.
Βόλος: Ταλαιπωρία για 97 επιβάτες του πλοίου «Superstar» που έπαθε βλάβη έξω από το λιμάνι
Μηχανική βλάβη παρουσίασε το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Superstar» έξω από το λιμάνι του Βόλου,.
Νότια Κέρκυρα: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος υπό το βάρος του ανεπίλυτου προβλήματος της λειψυδρίας
Την παραίτησή του λόγω αδυναμίας επίλυσης του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας στη Νότια Κέρκυρα.