

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει οιεσδήποτε χερσαίες επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων που μπορεί να απειλήσουν τις ζωές Παλαιστινίων αμάχων.
“Το βασίλειο [της Σαουδικής Αραβίας] καταδικάζει και καταγγέλλει τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας, και προειδοποιεί για τον κίνδυνο να συνεχίσει να διεξάγει αυτές τις κατάφωρες και αδικαιολόγητες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου εναντίον των αδελφών μας Παλαιστινίων” αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εισήλθε στη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Γάζα και διεύρυνε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς εντείνει την επίθεσή του εναντίον της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.
Σχετικά Νέα
Ο Μακρόν χαιρέτισε την πρωτοβουλία Τραμπ για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός διάρκειας 30 ημερών στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα την πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ.
WSJ: Εντολή Τραμπ για κατασκοπεία της Γροιλανδίας – Νέος γύρος έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Δανία
Νέα ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Κοπεγχάχης μετά το δημοσίευμα πως οι αμερικανικές μυστικές.
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η Ουκρανία παραβιάζει τα σύνορα σε Κουρσκ και Μπέλγκοροντ
Στρατεύματα από την Ουκρανία καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες να παραβιάσουν τα σύνορα στις περιφέρειες του.
Ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ’ είναι λάτρης του τένις και φίλαθλος των Σικάγο Καμπς στο μπέιζμπολ
Ο 69χρονος Αμερικανός Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, νυν Πάπας Λέων ΙΔ΄, εκλέχθηκε χθες (8/5) μετά.