Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Επενδύσεις 1 δισ. στη10ετία – Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ προγραμματίζει η ΕΥΔΑΠ με ορίζοντα την επόμενη δεκαετία, όπως ανέφερε σε σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης.

Από τον αρχικό αυτό προϋπολογισμό -που δεν περιλαμβάνει αναμενόμενες εκπτώσεις των αναδόχων- κεφάλαια της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να δαπανηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα αντληθούν από κοινοτική χρηματοδότηση μέσω του υφιστάμενου και νέου ΕΣΠΑ και ίδια κεφάλαια της ΕΥΔΑΠ, όπως έγινε γνωστό. Τα περισσότερα από τα σχεδιαζόμενα έργα βρίσκονται στην Ανατολική Αττική, όπου και επιδιώκεται η σύνδεση 400 χιλιάδων κατοίκων στο δίκτυο.

Εκτός από τις επενδύσεις, η στρατηγική της εισηγμένης περιλαμβάνει τη διεύρυνση της παροχής υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα με “στόχο την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας” της.

Μέχρι, πάντως, το τέλος του 2021, ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων ύψους 100 εκατ. ευρώ, την εκκίνηση διαγωνισμού για τοποθέτηση έξυπνων υδρομετρητών, την οριστικοποίηση του διαγωνισμού για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Ψυτάλλειας, όπως και την υπογραφή της σύμβασης για το αδιύλιστο νερό με το Δημόσιο.

Ο CEO της ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσε ότι δεν θα αλλάξουν τα τιμολόγια του νερού, ενώ τόνισε ότι σχεδιάζεται επιστροφή κεφαλαίου το 2021.

Η ΕΥΔΑΠ θέλει να διεκδικήσει μεγάλο μέρος από τα ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση του δικτύου, όπως εξήγησε.

Επίσης, προανήγγειλε εθελουσία έξοδο για το προσωπικό που βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση, με κίνητρα αποχώρησης
.
Σχετικά με την Ψυτάλλεια, ανέφερε ότι αναμένεται το πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για να προχωρήσει σε διαγωνισμό τον Ιούλιο.

Να σημειωθεί ότι παρατάθηκε η σύμβαση του ομίλου Ελλάκτωρα για έναν χρόνο, επειδή δεν διενεργήθηκε ο διαγωνισμός τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα