

Για την ανάγκη της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη κατά τη διάρκεια του ΙΙ Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ανάπτυξης, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.
Η κ. Ζαχαράκη ξεκινώντας με τη διαπίστωση ότι υπάρχει έλλειψη της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μίλησε για τις πρωτοβουλίες και τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας να εισαχθούν στην εκπαίδευση όλα εκείνα τα μαθήματα που θα επιτρέψουν στους αποφοίτους να προσαρμοστούν στις αλλαγές που συμβαίνουν καθημερινά στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Μεταξύ άλλων η υφυπουργός είπε για το θέμα, ότι υπάρχει δέσμευση του υπουργείου να εισαχθεί το μάθημα της επιχειρηματικότητας στο ωρολόγιο πρόγραμμα στα σχολεία, να αυξηθεί η επαφή των μαθητών με το ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και άλλων μαθημάτων που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου.
«Ψηφιακές δεξιότητες λοιπόν. Θα δοθεί συνεπώς πιο θεσμοθετημένα και η δυνατότητα να ασχοληθούν τα παιδιά με το κομμάτι της λήψης των ψηφιακών δεξιοτήτων, με την ενίσχυση του μαθήματος της πληροφορικής, της τεχνολογίας και άλλων μαθημάτων» σημείωσε.
Επίσης, η υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να εισαχθούν νέες θεματικές ενότητες στην εκπαίδευση με στόχο να αναπτυχθούν οι ήπιες δεξιότητες των παιδιών, ενώ μίλησε για τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, την επικαιροποίηση των βιβλίων καθώς και την εισαγωγή του μαθήματος του επαγγελματικού προσανατολισμού. «Πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή με το παρελθόν, κρατώντας όσα καλά έγιναν αλλά και παράλληλα προσπαθώντας να θεραπεύσουμε οτιδήποτε δεν λειτουργούσε» είπε μεταξύ άλλων η κ. Ζαχαράκη.
Σχετικά Νέα
-
Επεισόδιο στη Βουλή με Κυρανάκη και Κωνσταντοπούλου: «Κρυβόσασταν επί μία ώρα»
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και της.
Κ.Μητσοτάκης – Επίσκεψη στο Φράγμα Πλακιώτισσας: «Ολιστική μελέτη διαχείρισης των υδάτων της Κρήτης»
Το φράγμα της Πλακιώτισσας, στη Μεσαρά της Κρήτης, έργο που παρέμενε ημιτελές επί πολλά.
Α.Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τους νέους ανθρώπους αν θέλει να έχει μέλλον
«Η Ευρώπη πρέπει αν θέλει να έχει μέλλον, να ακούσει πρώτα εσάς, τους νέους.
Το μήνυμα Γ. Γεραπετρίτη για τα 80 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης
“Το 1950 ήταν μια ιστορική τομή για την πορεία της Ευρώπης, με τη Διακήρυξη.