

Τη μετάβαση του Γενικού Γραμματέα από το Μπαγκλαντές, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, στη Γενεύη για τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς συνάντησης για το Κυπριακό προανήγγειλε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ.
«Μετά το Μπαγκλαντές ο Γενικός Γραμματέας θα μεταβεί στη Γενεύη της Ελβετίας όπου θα συγκαλέσει τους δύο Κύπριους ηγέτες και τις εγγυήτριες δυνάμεις της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, για μια άτυπη συνάντηση για την Κύπρο», ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.
Οι συναντήσεις αυτές, ανέφερε, θα πραγματοποιηθούν στα Γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη.
«Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό και όπως συμφωνήθηκε από τους δύο ηγέτες στις 15 Οκτωβρίου του περασμένου έτους»», πρόσθεσε.
Η άτυπη συνάντηση, ανέφερε, θα δώσει την ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις για την πορεία προς τα εμπρός στο Κυπριακό.
“Φυσικά τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν στη δέσμευση τους να στηρίξουν τους Κύπριους ηγέτες και όλους τους Κύπριους” τόνισε ο κ. Ντουζαρίκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.