Σ.Κουρτς: Άνοιγμα δραστηριοτήτων τον Μάιο

Tην προοπτική βημάτων ανοίγματος μέσα στον Μάιο, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εστίαση και τον τουρισμό, παρουσιάζει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινό βίντεο-μήνυμα του με την ευκαιρία της αυριανής Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο ίδιος παραμένει στο γνωστό σχέδιο — παρά τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων — και διαβεβαιώνει ότι “τις επόμενες 100 ημέρες σε όλους, όσους θα ήθελαν να εμβολιαστούν, θα χορηγηθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση”.

Στα τρία ομόσπονδα κρατίδια στην Ανατολική Αυστρία (Βιέννη, Κάτω Αυστρία και Μπούργκενλαντ) – που βρίσκονται σε σκληρό lockdown έως τις 11 Απριλίου – η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι τεταμένη και ως εκ τούτου εκεί χρειάζονται αποφασιστικά μέτρα, στην υπόλοιπη Αυστρία (τα άλλα έξι ομόσπονδα κρατίδια), όπου η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, “θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε με τα υπάρχοντα μέτρα”, αναφέρει ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο καγκελάριος διαβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, ότι, όλοι οι πρόθυμοι να εμβολιαστούν, θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου εντός των επόμενων 100 ημερών, αυτό, όπως επισημαίνει, αποτελεί “καλή είδηση” — ακόμη και αν ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες παρέχουν 50% λιγότερο από ό, τι συμφωνήθηκε.

Ο στόχος είναι τον Απρίλιο να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 65 ετών, τον Μάιο οι άνω των 50 ετών και τον Ιούνιο να ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικιακές ομάδες, αναφέρει.

Κατά την άποψή του, με τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων τον Μάιο, η κατάσταση στα νοσοκομεία θα εκτονωθεί – και τότε θα μπορούν να γίνουν τα βήματα ανοίγματος “που όλοι περιμένουν με λαχτάρα”, δηλαδή “να μπορέσουν επιτέλους να απολαύσουν και πάλι τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την εστίαση και τον τουρισμό”.

Όπως παρατηρεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς, “ο κορωνοϊός θα περάσει, ώστε όλοι να μπορούμε το καλοκαίρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ωστόσο ο χρόνος μέχρι τότε είναι απαιτητικός και δύσκολο να προβλεφθεί”.

“Θα πρέπει να αποδεχτούμε τα πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε”, δηλαδή τις μεταλλάξεις του και εμβόλια που δεν παραδίδονται, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος στο πασχαλινό μήνυμά του, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς όλους να κάνουν χρήση της προσφοράς σε τεστ και να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα