

Για «σοβαρά προβλήματα αρρυθμίας» και «αποτυχίες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις πρώτες 100 μέρες της δεύτερης θητείας της, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.
Σχολίασε πως σε αυτές τις 100 πρώτες μέρες που φάνηκαν «1.000» στον πρωθυπουργό, έχει εδραιωθεί ένα «κλίμα ανασφάλειας» στην κοινωνία και την οικονομία και η πεποίθηση ότι «τα πράγματα στην χώρα δεν πάνε καλά».
Αναφέρθηκε επίσης στον κόσμο που υπέφερε αυτό το διάστημα από «τους χαμηλούς μισθούς, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, την ακρίβεια», ενώ υπενθύμισε και τις πρώτες εκατό μέρες της πρώτης διακυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019, η οποία, όπως επισήμανε, συγκροτείτο μάλιστα από «αρίστους». Αυτό το αφήγημα, τόνισε, «κατέρρευσε» τέσσερα χρόνια μετά, με «μεγάλο κόστος» για την ελληνική κοινωνία και οικονομία και στους θεσμούς αλλά και στην καθημερινότητα.
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, την οποία επισκέφτηκε χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, σχολιάζοντας πως «μία λέξη ταιριάζει στο αποτύπωμα των κυρίων Μητσοτάκη και Αγοραστού στη Θεσσαλία: απόγνωση».
Επισήμανε δε, την παραίτηση του κ. Θωμά Ιωάννη, υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου του κ. Αγοραστού, ως ένδειξη διαφωνίας με τον τρόπο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τη στρατηγική του κ. Αγοραστού.
Σχολιάζοντας την φράση του κ. Βορίδη για τον Βόλο, ότι ήταν «άτυχος», είπε πως είναι «μεγάλη ατυχία και για τη Θεσσαλία, και για τη Ρόδο, και για τον Έβρο, και για την Εύβοια, αλλά και για την Αττική η κυβέρνηση Μητσοτάκη».
Ο Σ. Φάμελλος κατήγγειλε, επίσης, ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει δοθεί η αποζημίωση της οικοσκευής σε πληθώρα οικογενειών.
Σχετικά Νέα
Ο Απ. Τζιτζικώστας στο ΕΡΤΝews: Θα παραστώ στη συζήτηση για τα Τέμπη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο
«Ημέρα της Ευρώπης» και μόλις επέστρεψα από το Καστελόριζο δίνοντας το μήνυμα ότι η.
Πρ. Παυλόπουλος: Η Κοινωνία των Πολιτών στην υπηρεσία υπεράσπισης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με.
Ν. Ανδρουλάκης: “Κόμματα προγραμματικά με στελέχη και κοινωνική ρίζα, όπως το ΠΑΣΟΚ, απεύχεται να έχει αντίπαλους ο κ. Μητσοτάκης”
Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στη Σώτια Πεντεδήμου στον τηλεοπτικό σταθμό Creta, ο.
Κ. Χατζηδάκης για ΒΟΑΚ: Περνάμε πια από τη θεωρία στην πράξη
Σε πιο προσωπικό τόνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης γράφει σε ανάρτησή του.