

Οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο χαρακτηρίζει, μέσω χθεσινής (16/4) του ανάρτησης, το πολυδιαφημισμένο Flyover, ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στις 7/2 έδωσε παράταση στη διάρκεια του έργου στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, πριν αρχίσει η βασική φάση κατασκευής.
Από το έγγραφο της παράτασης που περιλαμβάνεται στην ανάρτηση προκύπτει ότι:
– στις 23-5-23 ο κατασκευαστής (ΙΦΣ) αιτήθηκε την έγκριση της μελέτης διασφάλισης κυκλοφορίας
– στις 24-10-23, δηλαδή μετά από 5 (!!!) μήνες σιγής η Αναθέτουσα Αρχή ζητά επανυποβολή χρονοδιαγράμματος και μελέτης κυκλοφορίας, που κατατίθενται με παράταση χρονοδιαγράμματος κατά 5 μήνες.
«Ο Υπουργός δίνει παράταση 5 μηνών χωρίς υπαιτιότητα του κατασκευαστή (ΙΦΣ) με αποζημίωσή του για την καθυστέρηση! Τελικά το μόνο που ήταν μελετημένο στο Fly Over ήταν οι αποζημιώσεις του κατασκευαστή. Είναι σύμπτωση ότι οι 5 μήνες σιγής συνέπεσαν με τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές; Ή αυτό έγινε για να προλάβουν το πολιτικό κόστος από τις αντιδράσεις που ήξεραν ότι θα προκαλέσει το έργο;», σημειώνει ο Σωκράτης Φάμελλος.
Η ανάρτηση:
Σχετικά Νέα
Παπασταύρου: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός απεικονίζει τις ζώνες όπου θα αναπτυχθούν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
Ο χάρτης που αποτυπώνει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο ρυθμιστικό κείμενο.
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό.
Μ.Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία ΒΒΒ από τον οίκο αξιολόγησης Standard.
Στα Ιεροσόλυμα ο υφ. Υπ.Εξ. Γιάννης Λοβέρδος για το Άγιο Φως – Τι ώρα θα φτάσει στην Ελλάδα
Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής.