Ένα ρωσικό επιθετικό drone που είχε στόχο την Ουκρανία διείσδυσε στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε το Βουκουρέστι, καταδικάζοντας έντονα αυτή τη «νέα παραβίαση» που προκάλεσαν «οι παράνομες επιθέσεις» της Μόσχας.
Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία βομβαρδίζει στη διάρκεια της νύκτας ουκρανικές πόλεις, έχοντας συχνά στόχο λιμάνι στην περιοχή της Οδησσού.
Συντρίμμια drones που είχαν στόχο την Ουκρανία έχουν βρεθεί στο παρελθόν στο ρουμάνικο έδαφος, κοντά στη μεθόριο.
Η Ρουμανία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και μοιράζεται σύνορα 650 χιλιομέτρων με την Ουκρανία.
Νωρίς σήμερα το πρωί «το σύστημα ραντάρ εντόπισε και ακολούθησε την τροχιά ενός drone το οποίο εισήλθε στον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχει βγήκε από αυτόν με κατεύθυνση την Ουκρανία», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.
Αεροσκάφη της ρουμάνικης Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν για να παρακολουθήσουν την κατάσταση, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της Τούλτσεα και της Κονστάντα, που βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, να πάνε σε ασφαλές μέρος, πρόσθεσε το υπουργείο.
Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του, «σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία» φαίνεται ότι το drone κατέπεσε «σε μη κατοικημένη περιοχή κοντά στο χωριό Περιπράβα», προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών του.
Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας καταδίκασε έντονα «μια νέα παραβίαση» του εναέριου χώρου της χώρας και ζήτησε από τη Μόσχα να τερματίσει «τις επανειλημμένες επιθέσεις» οι οποίες οδηγούν σε «ανεύθυνη κλιμάκωση» της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.
Το υπουργείο απαίτησε «να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του διεθνούς δικαίου», ενώ διευκρίνισε ότι το Βουκουρέστι ενημέρωσε τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ για την παραβίαση του εναέριου χώρου του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Σχετικά Νέα
-
Πορτογαλία: Έτσι θα μπει φρένο στο brain drain-Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη φορολογία των νέων πολιτών
“Φρένο” στο brain drain θέλει να βάλει η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας προκειμένου η χώρα να.
-
Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Τι λέει η Κομισιόν για την εφαρμογή του και για τη χρηματοδότηση
Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε η τρίτη ετήσια έκθεση της Κομισιόν για το 2024.
-
Βόρεια Μακεδονία και Σερβία ζητούν μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης
Μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης ζήτησαν σήμερα η.
-
Μοσάντ: Σχέδιο για την απελευθέρωση των ομήρων μέσω εκεχειρίας με τη Χεζμπολάχ
Οεπικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα θέλει να αξιοποιήσει την επιτυχία του Ισραηλινού Στρατού κατά.