

Ένα ρωσικό επιθετικό drone που είχε στόχο την Ουκρανία διείσδυσε στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε το Βουκουρέστι, καταδικάζοντας έντονα αυτή τη «νέα παραβίαση» που προκάλεσαν «οι παράνομες επιθέσεις» της Μόσχας.
Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία η Ρωσία βομβαρδίζει στη διάρκεια της νύκτας ουκρανικές πόλεις, έχοντας συχνά στόχο λιμάνι στην περιοχή της Οδησσού.
Συντρίμμια drones που είχαν στόχο την Ουκρανία έχουν βρεθεί στο παρελθόν στο ρουμάνικο έδαφος, κοντά στη μεθόριο.
Η Ρουμανία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και μοιράζεται σύνορα 650 χιλιομέτρων με την Ουκρανία.
Νωρίς σήμερα το πρωί «το σύστημα ραντάρ εντόπισε και ακολούθησε την τροχιά ενός drone το οποίο εισήλθε στον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχει βγήκε από αυτόν με κατεύθυνση την Ουκρανία», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.
Αεροσκάφη της ρουμάνικης Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν για να παρακολουθήσουν την κατάσταση, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της Τούλτσεα και της Κονστάντα, που βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, να πάνε σε ασφαλές μέρος, πρόσθεσε το υπουργείο.
Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του, «σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία» φαίνεται ότι το drone κατέπεσε «σε μη κατοικημένη περιοχή κοντά στο χωριό Περιπράβα», προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών του.
Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας καταδίκασε έντονα «μια νέα παραβίαση» του εναέριου χώρου της χώρας και ζήτησε από τη Μόσχα να τερματίσει «τις επανειλημμένες επιθέσεις» οι οποίες οδηγούν σε «ανεύθυνη κλιμάκωση» της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.
Το υπουργείο απαίτησε «να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του διεθνούς δικαίου», ενώ διευκρίνισε ότι το Βουκουρέστι ενημέρωσε τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ για την παραβίαση του εναέριου χώρου του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Σχετικά Νέα
Eurovision 2025: «Ματωμένη» διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης λίγο πριν το μεγάλο τελικό στους δρόμους της Βασιλείας
Λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού της Eurovision, στους δρόμους της Βασιλείας, βγήκαν.
Φινλανδία: Νεκροί και οι 5 επιβάτες των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν στον αέρα
Νεκροί βρέθηκαν και οι 5 επιβάτες των ελικοπτέρων που συγκρούστηκαν σήμερα (17.05.2025) στη Φιλανδία, όπως ανακοίνωσε.
ΗΠΑ: Συγκλονιστικά βίντεο με φονικούς ανεμοστρόβιλους να χτυπούν το Κεντάκι και το Μισούρι – Τουλάχιστον 20 νεκροί
Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τις ΗΠΑ, όπου φονικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Κεντάκι.
Ρουμανία: Εγκατέλειψε τα social media ο εθνικιστής υποψήφιος για τις αυριανές εκλογές Τζόρτζε Σιμιόν
Ο υπέρμαχος της εθνικής κυριαρχίας, μεγάλος θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιος για τις.