

Η Ρωσία δεν φοβάται ευρωπαϊκές κυρώσεις διότι αν επιβληθούν, τότε θα υποχρεωθεί να επιβάλει αντικυρώσεις, με θύματα τους καταναλωτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, διαμηνύει ο Ρώσος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Τσίτσοφ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, που θα μεταδοθεί το Σάββατο.
Ο Ρώσος διπλωμάτης, που μιλά ελληνικά, καθώς υπηρέτησε ως μέλος της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα το 1976 και στη Λευκωσία το 1985, τόνισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν ουκρανική σύρραξη στην περιοχή του Ντονμπάς και ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει πόλεμο.
Υπογράμμισε πως η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν είναι αναμμένη, παρά προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, αποδίδοντας ευθύνες για την κρίση σε θερμοκέφαλους του Κιέβου που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θελήσουν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο στην περιοχή του Ντονμπάς.
Επισήμανε πως η Ρωσία δεν συνομιλεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ουκρανική κρίση, καθώς, όπως είπε, η Ευρώπη ως μη ενιαία στρατιωτική δύναμη συντονίζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η Ρωσία δεν φοβάται τίποτα, δεν φοβάται κανέναν, ακόμα και την κυρία Φον ντερ Λάιεν και τον κύριο Μπάιντεν. Αλλά μου κάνει εντύπωση η φρασεολογία τους ότι η Ρωσία θα δει την “μητέρα όλων των κυρώσεων” (the mother of all sanctions). Αυτό μου θυμίζει τη φρασεολογία του Σαντάμ Χουσεΐν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά Νέα
Τον υποστράτηγο Ζίνι διορίζει νέο επικεφαλής της Σιν Μπετ ο Νετανιάχου
Τον υποστράτηγο Νταβίντ Ζίνι επέλεξε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου για να ηγηθεί της Σιν Μπετ.
ΠΟΥ: Καταρρέει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα καθώς εντείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα πως καταρρέει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Λωρίδα.
Κόλαση επί γης η Γάζα: Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με ασθένειες και λιμό – Νεκρά δεκάδες παιδιά
Στη Γάζα, που μοιάζει με κόλαση επί Γης, τα εφόδια φτάνουν με το σταγονόμετρο..
Κέβιν Φέδερστοουν στο ΕΡΤΝews: Η Ελλάδα κατά την κρίση απέδειξε ότι είναι ανθεκτική – Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα λένε ότι το 2025 έγιναν δραστικές αλλαγές στην Ευρώπη
Στην εκπομπή «Επίλογος» του ΕΡΤΝews με τον Απόστολο Μαγγηριάδη μίλησε ο καθηγητής, Κέβιν Φέδερστοουν,.