

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως ύστερα από πολύμηνες μάχες οι δυνάμεις του κατέλαβαν την πόλη Τορέτσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.
Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου το Τορέτσκ αποκαλείται Ντζερζίνσκι, όπως ήταν παλαιότερα η ονομασία της πόλης – προς τιμήν του Φέλιξ Ντζερζίνσκι, ιδρυτή της Τσεκά, της διαβόητης μυστικής αστυνομίας στη Σοβιετική Ένωση.
Το Κίεβο δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής πως η πόλη Τορέτσκ έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων, ωστόσο νωρίτερα σήμερα είχε αναφέρει πως οι εισβολείς εξαπέλυσαν μπαράζ επιθέσεων στην περιοχή.
Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές είχαν προεξοφλήσει εδώ και καιρό ότι αυτή η στρατηγικής σημασίας πόλη στην περιφέρεια Ντονέτσκ θα έπεφτε αργά ή γρήγορα στα χέρια ρωσικών δυνάμεων.
Πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Τορέτσκ είχε πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων. Ύστερα από τρία χρόνια πολέμου, εκτιμάται πως λίγες δεκάδες άμαχοι έχουν παραμείνει στην πόλη.
Σχετικά Νέα
Κίεβο και Ευρωπαίοι συνεδριάζουν για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ρωσία μετά την εισβολή της
Η Ουκρανία και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της συνεδριάζουν σήμερα (9/5) στη Λβιβ για να.
ΕΕ: Η Κίνα δεν κάνει αρκετά ώστε οι ευρωπαϊκές εταιρείες να έχουν πρόσβαση στην αγορά της
Ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE) στο Πεκίνο δήλωσε σήμερα πως η Κίνα δεν.
Το πρώτο κήρυγμα του Πάπα Λέοντα: Ελπίζω η εκκλησία να φωτίσει τις σκοτεινές νύχτες αυτού του κόσμου
ΟΠάπας Λέων 14ος τελώντας την πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα Σιστίνα εξέφρασε την ελπίδα πως.
Νέες συνομιλίες στο Κατάρ για εκεχειρία στη Γάζα: «Καμία απτή πρόοδος» λένε πηγές προσκείμενες στη Χαμάς
Αποστολή της Χαμάς είχε συνομιλίες σχετικά με μια κατάπαυση πυρός στη Γάζα την Τετάρτη.