Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά πετούσαν προς τα σύνορα της

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έστειλε ένα μαχητικό Su-35 στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας αφού δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ πέταξαν προς την κατεύθυνση των ρωσικών συνόρων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το μαχητικό επέστρεψε στη βάση του αφού απομακρύνθηκαν τα αμερικανικά αεροσκάφη.

Το περιστατικό αυτό ακολουθεί τη συντριβή ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις 14 Μαρτίου στη Μαύρη Θάλασσα μετά την αναχαίτιση του από ρωσικά μαχητικά. Αυτή ήταν η πρώτη γνωστή στρατιωτική συνάντηση ΗΠΑ-Ρωσίας από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

“Στις 20 Μαρτίου, εγκαταστάσεις ραντάρ των δυνάμεων αεράμυνας της δυτικής στρατιωτικής περιοχής που βρίσκονταν σε υπηρεσία πάνω από τη Βαλτική εντόπισαν δύο εναέριους στόχους που πετούσαν προς την κατεύθυνση των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στο Telegram.

Όπως διευκρίνισε, οι στόχοι ήταν στρατηγικά βομβαρδιστικά B52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35 βγήκε στον αέρα για να αποτρέψει πιθανή παραβίαση των συνόρων, πρόσθεσε. “Αφού το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του”.

Το υπουργείο ανέφερε τέλος ότι η πτήση του Su-35 έγινε με βάση τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα