Ρωσία: Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του πρώην υφυπουργού Άμυνας κατά της προφυλάκισής του για χρηματισμό

Δικαστήριο στη Ρωσία απέρριψε σήμερα την προσφυγή του πρώην υφυπουργού Άμυνας της χώρας Τιμούρ Ιβανόφ κατά της προφυλάκισής του, σε μια υπόθεση δωροδοκίας στην οποία λέει ο δικηγόρος του, ο ίδιος αρνείται ότι χρηματίστηκε με το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ρουβλίων (10,9 εκατομμυρίων δολαρίων).

Η υπηρεσία δικαστηρίων της Μόσχας ανακοίνωσε ότι η έφεση του Ιβανόφ να αφεθεί ελεύθερος και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό απορρίφθηκε.

Στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς εδώ και χρόνια στο οποίο εμπλέκεται ένας υπουργός της κυβέρνησης, ο Ιβανόφ κατηγορείται ότι ελάμβανε «συστηματικά μεγάλες μίζες» με την μορφή των υπηρεσιών ακινήτων από μια κατασκευαστική εταιρεία.

Ρωσία: Εργολάβοι έχτιζαν δωρεάν ακίνητα για τον υφυπουργό
«Το ζήτημα είναι ότι οι δήθεν εργολάβοι του Ιβανόφ έχτιζαν ακίνητα δωρεάν για τον Ιβανόφ, το οποίο δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο δικηγόρος του Μουράντ Μουσάγιεγ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο RIA.

«Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή το ποσό, περίπου ένα δισεκατομμύριο ρούβλια». Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ένας τέτοιος αριθμός.

Η σύλληψη του Ιβανόφ τον περασμένο μήνα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) θεωρήθηκε ευρέως ως πλήγμα για τον προϊστάμενο του, τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, και ως ένδειξη εσωτερικής διαμάχης στους κόλπους της ελίτ, καθώς ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να σχηματίσει νέα κυβέρνηση κατά την έναρξη της πέμπτης θητείας του.

Το δικαστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε ότι απέρριψε παρόμοια έφεση που είχε καταθέσει κατά της προφυλάκισης του ο Σεργκέι Μποροντίν, φίλος του Ιβανόφ ο οποίος κατηγορείται επίσης για χρηματισμό.

Ο Αλεξάντερ Φόμιν, συνιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας που φέρεται να προωθούσε τις δωροδοκίες, συνελήφθη τον περασμένο μήνα αμέσως μετά τις συλλήψεις των Ιβανόφ και Μποροντίν.

Ο Ιβανόφ την πρώτη φορά που προσήχθη στο δικαστήριο μετά τη σύλληψη του εμφανίσθηκε φορώντας την στρατιωτική του στολή, αλλά σήμερα φορούσε πολιτικά ρούχα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από την ακροαματική διαδικασία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον δικηγόρο του, μετέδωσε ότι προσωρινά απαλλάχθηκε των υπουργικών του καθηκόντων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA ανέφερε ότι η υπεράσπιση, για να αποδείξει τον καλό χαρακτήρα του Ιβανόφ, έφερε στο δικαστήριο τέσσερις τσάντες με κρατικά βραβεία που είχε πάρει ο Ιβανόφ. Ένας φωτογράφος από την αίθουσα του δικαστηρίου τα απεικόνισε να είναι στοιβαγμένα πάνω σ’ ένα ξύλινο τραπέζι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα