Ρωσία: Πρόστιμο στον πολιτικό που ειρωνεύτηκε ομιλία του Πούτιν κρεμώντας μακαρόνια στα αυτιά του

Πρόστιμο περίπου 2.000 δολαρίων επιβλήθηκε σήμερα σε έναν Ρώσο πολιτικό για «δυσφήμιση των ενόπλων δυνάμεων» αφού κρέμασε μακαρόνια στα αυτιά του, ειρωνευόμενος έτσι μια ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε μια οργάνωση παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κομμουνιστής βουλευτής Μιχαήλ Αμπντάλκιν, από την επαρχία Σαμάρα περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Youtube μετά την ομιλία που εκφώνησε ο Πούτιν για την κατάσταση του έθνους στις 21 Φεβρουαρίου, λίγο πριν από την πρώτη επέτειο της εισβολής του στην Ουκρανία.

Στο βίντεο ο Αμπντάλκιν κάθεται στο γραφείο του, γνέφει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του βλέποντας και ακούγοντας τον Πούτιν…. με μακαρόνια να κρέμονται από τα αυτιά του.

Στα ρωσικά υπάρχει η έκφραση «κρεμάω μακαρόνια στα αυτιά μου», που έχει το νόημα: «ακούω μπούρδες».

Σύμφωνα με την οργάνωση παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, ο Αμπντάλκιν ανέφερε ότι η κίνησή του ήταν μια ειρωνική ένδειξη έκφρασης της δυσαρέσκειάς του για «τη σιωπή του προέδρου στα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα». Του επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ρουβλίων (1.950 δολάρια).

Το ρωσικό κοινοβούλιο αυτό τον μήνα αυστηροποίησε την νομοθεσία που ψηφίστηκε λίγο μετά την εισβολή και πλέον προβλέπονται πρόστιμα ή ποινές κάθειρξης έως και 15 ετών για δυσφήμιση ή διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις ή άλλες, όπως η ομάδα μισθοφόρων Βάγκνερ, που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα