Ρωσία: Λαβρόφ και Λε Ντριάν συζήτησαν για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, συζήτησαν για την διευθέτηση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Ρωσίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε τις παραμέτρους συμμετοχής της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς και τις αρμοδιότητες ενός κέντρου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τα περεταίρω βήματα για την μακροπρόθεσμη διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ προς το συμφέρον του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Γαλλίας συμφώνησαν επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η επιστροφή των προσφύγων, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η αποκατάσταση των αστικών υποδομών αποτελούν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα