Ρωσία: Η Nornickel μείωσε την παραγωγή νικελίου κατά 10% το α’ τρίμηνο

Ο ρωσικός γίγαντας μετάλλων Nornickel, ο μεγαλύτερος παραγωγός παλλαδίου στον κόσμο και σημαντικός παραγωγός νικελίου, μείωσε την παραγωγή νικελίου κατά 10% σε ετήσια βάση το α’ τρίμηνο σε 42.000 μετρικούς τόνους, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο διευθύνων σύμβουλος Βλαντίμιρ Ποτάνιν δήλωσε πέρυσι ότι οι κυρώσεις περιόρισαν την ανάπτυξη της Nornickel, αν και οι δυτικές κυβερνήσεις απέφυγαν να στοχοποιήσουν άμεσα τη Nornickel ως απάντηση στη σύγκρουση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αυτόν τον μήνα, η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο απαγόρευσαν στα χρηματιστήρια συναλλαγών μετάλλων να δέχονται νέο αλουμίνιο, χαλκό και νικέλιο που παράγεται από τη Ρωσία και απαγόρευσαν την εισαγωγή των μετάλλων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα ρωσικά έσοδα από τις εξαγωγές.

“Η προσωρινή μείωση της παραγωγής νικελίου αποδόθηκε στη συσσώρευση αποθεμάτων ανεκτέλεστου έργου, τα οποία θα υποστούν επεξεργασία κατά το δεύτερο τρίμηνο”, ανέφερε η Nornickel σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για την παραγωγή του 2024, αναμένοντας ότι η παραγωγή νικελίου θα μειωθεί στους 184.00-194.000 τόνους.

Η παραγωγή παλλαδίου αυξήθηκε κατά 3% το α’ τρίμηνο, ανέφερε η Nornickel.

Η ενοποιημένη παραγωγή χαλκού αυξήθηκε κατά 1% στους 110.000 τόνους.

Δυσκολευόμενη να εισάγει εξοπλισμό στη Ρωσία που πλήττεται από κυρώσεις, η Nornickel θα κλείσει το εργοστάσιο χαλκού της Αρκτικής και θα κατασκευάσει ένα στην Κίνα με έναν μη κατονομαζόμενο εταίρο για να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στη μεγαλύτερη αγορά μετάλλων στον κόσμο, δήλωσε ο Ποτάνιν στο Interfax σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα