

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον δημοσιογράφο που ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία και ειδικά με την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών και διευθυντή του ιστότοπου agentura.ru Αντρέι Σαλντάτοφ.
«Η Δευτέρα ξεκίνησε ευχάριστα. Όλοι μου οι τραπεζικοί λογαριασμοί δεσμεύθηκαν, ενώ ανακάλυψα το όνομα μου στην βάση δεδομένων για αυτούς που έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το υπουργείο Εσωτερικών. Η δίωξη ασκήθηκε στις 17 Μαρτίου, και την υπόθεση έχει αναλάβει πιθανά Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας…» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιστότοπου agentura.ru, που αναρτήθηκε στο Telegram.
O δικηγόρος Πάβελ Τσίκοφ θεωρεί ότι εναντίον του Σαλντάτοφ ασκήθηκε δίωξη «για διάδοση ψευδών ειδήσεων για τον ρωσικό στρατό».
Ο ιστότοπος agentura.ru από το 2000 ασχολείται με έρευνες για την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών. Τους τελευταίους μήνες οι δημοσιογράφοι του δημοσίευσαν μερικές έρευνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, θέλουμε ίδια αντιμετώπιση για τα δικά μας
Σαφές μήνυμα προς η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και πως θεωρεί.
Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει το «εγκληματικό» σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ο τραγουδιστής Έλτον Τζον δήλωσε σήμερα (18/5) πως νιώθει «απίστευτα προδομένος» από τη βρετανική.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου – Νεκρή μια γυναίκα
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε μια συμφωνία για το τέλος των ισραλινών επιχειρήσεων στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία.