

«Η Ευρώπη πενθεί μαζί με το λαό της Ελλάδας για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη», αναφέρει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.
Η επικεφαλής της ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα πλέκει το εγκώμιο του Κώστα Σημίτη, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, «βαθιά ευρωπαϊστή και οραματιστή πολιτικό».
«Η Ευρώπη πενθεί μαζί με το λαό της Ελλάδας για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Ενός βαθιά ευρωπαϊστή και οραματιστή πολιτικού. Ενός ηγέτη του οποίου η παρακαταθήκη διατηρεί μια ξεχωριστή θέση τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους», καταλήγει η Ρομπέρτα Μέτσολα στο συλλυπητήριο μήνυμά της μέσω Χ (πρώην Twitter).
Η Ευρώπη πενθεί μαζί με το λαό της Ελλάδας για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Ενός βαθιά ευρωπαϊστή και οραματιστή πολιτικού. Ενός ηγέτη του οποίου η παρακαταθήκη διατηρεί μια ξεχωριστή θέση τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Τα… pic.twitter.com/RKnvt5WS59
— Roberta Metsola (@EP_President) January 5, 2025
Ο εκσυγχρονιστής Έλληνας πολιτικός και δύο φορές πρωθυπουργός (1996 – 2004) «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών από τη ζωή την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2024.
Σχετικά Νέα
Το μήνυμα Γ. Γεραπετρίτη για τα 80 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την απαρχή της ευρωπαϊκής ενοποίησης
“Το 1950 ήταν μια ιστορική τομή για την πορεία της Ευρώπης, με τη Διακήρυξη.
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση μείωσε ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των πολιτών
Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας..
Σ. Φάμελλος: «Η μάχη κατά του φασισμού είναι συνεχής – Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μια Ευρώπη Ειρήνης χωρίς πυρηνικά»
Στο Μνημείο των Πεσόντων της Μάχης της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι, κατέθεσε στεφάνι ο πρόεδρος.
Ν.Ανδρουλάκης: Για μια Ευρώπη των λαών, με κοινωνική δικαιοσύνη, συλλογική ασφάλεια και προοπτική για τις επόμενες γενιές
«”Κανείς δεν ερωτεύεται μια Κοινή Αγορά”, είχε δηλώσει εύστοχα ο Ζακ Ντελόρ. Και είχε.