Ρόδος: Πούλησε σε Άγγλο εξοχικό που ήταν υποθηκευμένο για να ξεχρεώσει ηλεκτρολόγο

Το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου έβαλε τέλος σε μια απίστευτη περίπτωση απάτης στη Ρόδο, κρίνοντας ένοχο 49χρονο επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται ότι πούλησε σε Άγγλο εξοχική κατοικία, η οποία ήταν υποθηκευμένη σε τράπεζα, με αποτέλεσμα την εκποίησή της και τελικά την αγορά της από… ηλεκτρολόγο, στον οποίο ο 49χρονος όφειλε χρήματα για εργασίες που του είχε παράσχει.

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικά τον 49χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Ωστόσο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, απεφάνθη επίσης η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον κατηγορούμενο, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται πως κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος του 49χρονου αιτήθηκε να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο δύο συμβολαιογράφοι της περιοχής, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε, όπως επίσης και η αναγνώριση ελαφρυντικών για τον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν με την κατάθεση μήνυσης από την πλευρά του Άγγλου σε βάρος του 49χρονου. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 49χρονος φέρεται να συμφώνησε να αγοράσει το ακίνητο ο Άγγλος, δίνοντας μάλιστα για να το «κλείσει» το ποσό των 10.000 ευρώ! Όμως, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο στην τράπεζα από την οποία και είχε πάρει δάνειο ο 49χρονος. Η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2014, δηλαδή επτά χρόνια μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή και με αυτήν ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία ο οποίος και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Σχετικά Νέα