Ρόδος: Νέο κορωνό-πάρτι λίγο πριν από το γενικό lockdown – Παραπέμφθηκαν σε δίκη

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και λίγες ώρες πριν επιβληθεί γενικό lockdown στη χώρα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από την «επέλαση» του covid-19, κάποιοι αποφάσισαν να στήσουν πάρτι στην παραλία της Αγίας Αγάθης!
Δεκάδες άνθρωποι συνωστίζονταν για ώρα στην παραλία, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στάση τους στο κοινωνικό σύνολο, καθώς εξαιτίας της ανευθυνότητάς τους θα μπορούσε η διασπορά του κορωνοϊού στη Ρόδο να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, που καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την περιορισμό της εξάπλωσης.

Περίοικοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, έκπληκτοι το απόγευμα της Πέμπτης, είδαν να αποβιβάζονται από πούλμαν στην παραλία Αγίας Αγάθης, δεκάδες επιβάτες σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, όπου ήδη είχαν στηθεί από νωρίς τραπεζοκαθίσματα και εγκαταστάσεις με ηχεία και κονσόλες, σαν να μην ταλανίζεται η Ρόδος, η Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος από τον κορωνοϊό!

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Αρχαγγέλου, προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης και μόλις οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων.

Ειδικότερα, συνέλαβαν έναν 66χρονο να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα) έχοντας αναπτύξει 5 τραπέζια και 20 τραπεζοκαθίσματα, καταλαμβάνοντας συνολικά 30 τετραγωνικά μέτρα του αιγιαλού, στερούμενος τις σχετικές άδειες και έναν 44χρον Ισραηλινό ο οποίος ήταν ο διοργανωτής του πάρτι στην παραλία Αγία Αγάθη με τη συμμετοχή 70 ατόμων (!) χωρίς να έχει φροντίσει για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης διάσωσης του κορωνοϊού σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, και χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πάρτι έγινε για τη διασκέδαση των 70 τουριστών από το Ισραήλ και είχε προγραμματιστεί από μέρες, με επίσημο προσκεκλημένο μάλιστα έναν διάσημο DJ από το Ισραήλ ο οποίος ήρθε στη Ρόδο για το σκοπό αυτό.

Αυτό που ωστόσο προκαλεί εντύπωση, είναι πως παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν για τις συναθροίσεις, δεν πτοήθηκε κανείς από τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση οι οποίοι έστησαν κανονικά πάρτι στην παραλία για να διασκεδάσουν οι 70 Ισραηλινοί τουρίστες, αδιαφορώντας για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ αλλά και για την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Αστυνομικός κατέθεσε εξάλλου ότι κατά την διάρκεια του πάρτι δεν τηρούνταν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου και το όριο των 50 ατόμων που προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.

Στον χώρο γινόταν κατανάλωση αλκοόλ και κάποιοι εκ των συμμετεχόντων ήταν σε εμφανή κατάσταση μέθης ενώ στον χώρο μπροστά από τις ξαπλώστρες είχαν εγκατασταθεί ημικυκλικά ηχεία και ανάμεσα βρισκόταν μια μη εμπηγμένη μεταλλική εξέδρα 8 τετραγωνικών μέτρων όπου επάνω ήταν εγκατεστημένος ο εξοπλισμός του Dj και η μουσική έπαιζε σε πολύ μεγάλη ένταση.

Μάλιστα, περίοικοι που επικοινώνησαν με τη «δ», εξέφρασαν την απορία τους τόσο για τους διοργανωτές από το Ισραήλ όσο και για τους Ρόδιους εμπλεκόμενους, σημειώνοντας ότι το πάρτι αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα αν δεν είχαν παρέμβει οι αρχές, για να το σταματήσουν.
«Ο ιός εξαπλώνεται με ανησυχητικές ταχύτητες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε lockdown κι αντί να συμμορφωθούμε όλοι για να περάσει όσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα γίνεται αυτή η περίοδος, κάποιοι ανεύθυνοι θέλησαν να βάλουν τις ζωές μας σε κίνδυνο. Παρακολουθούσα από πολύ νωρίς τη διαδικασία για το στήσιμο του πάρτι στην παραλία. Αυτοκίνητα ξεφόρτωναν εξοπλισμούς, τραπεζοκαθίσματα, πούλμαν αποβίβαζαν τουρίστες από νωρίς, ένας χαμός… Και αναρωτηθήκαμε αν αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε άλλο πλανήτη. Κανένα μέτρο προστασίας, καμία χρήση μάσκας, καμία τήρηση αποστάσεων και ειδικά όταν τα κρούσματα στην Ελλάδα αγγίζουν πλέον τα 3.000! Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) ανακοινώθηκαν επισήμως 9 κρούσματα στη Ρόδο, αυτοί που διοργάνωσαν το πάρτι, δεν ήξεραν τι γίνεται; Δεν άκουσαν; Εμείς ειδοποιήσαμε την αστυνομία παρακολουθώντας άναυδοι τον χαμό στην παραλία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τη ζωή μας και με τη ζωή των παιδιών μας», δήλωσε στη «δ» περίοικος.

Να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες, ο 66χρονος ημεδαπός και ο 44χρονος Ισραηλινός συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας που τους παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο για την 2α Ιουνίου 2021.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Σπύρος Σαλαμαστράκης και Μαρία Κρικοπούλου.

Πηγή: dimokratiki.gr

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα