Ρεκόρ τουριστών τον Ιούλιο στην Πορτογαλία

Περισσότερα από 3 κατομμύρια επισκέπτες διέμειναν σε ξενοδοχεία της Πορτογαλίας τον Ιούλιο, οπότε και σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ τουριστών. Το 1,8 εκατομμύριο από τα 3 εκατομμύρια τουρίστες ήταν ξένοι, σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Ειδικότερα, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων -σε οποιοδήποτε κατάλυμα- που καταγράφηκαν τον Ιούλιο ανήλθε σε 8,6 εκατομμύρια, αύξηση κατά 4,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, τελευταίο καλοκαίρι πριν από την πανδημία της Covid-19 που είχε σχεδόν παραλύσει τον παγκόσμιο τουρισμό. Οι ξένοι τουρίστες αντιπροσώπευαν πάνω από το 87% του συνόλου των διανυκτερεύσεων αυτών, με πρώτους τους Βρετανούς, και ακολουθούν οι Ισπανοί και οι Αμερικανοί.

Στους επτά πρώτους μήνες του έτους, ο αριθμός των τουριστών ξεπέρασε το όριο των 14,2 εκατομμυρίων. Το 2019, ο πορτογαλικός ξενοδοχειακός τομέας είχε δεχθεί αριθμό ρεκόρ 27 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Τα έσοδα από τον τουρισμό, που αντιπροσώπευε σχεδόν το 15% του ΑΕΠ πριν από την πανδημία, αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, διευκρίνισε η κυβέρνηση.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο τομέας του τουρισμού είναι, ακόμη μια φορά, βασική κινητήρια δύναμη για την οικονομία μας. Η Πορτογαλία διακρίνεται εκ νέου ως ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς προορισμούς σε διεθνές επίπεδο», υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού Ρίτα Μάρκες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα